Søk
Close this search box.

Surdeigsbaguetter

Del oppskriften

Nydelige surdeigsbaguetter. Perfekt til lunsj eller som tilbehør til en god middag.

Spelt er urkorn og regnes som opphavet til den moderne hveten. Det er gjort funn som tyder på at spelt har vært dyrket i Norden i minst 4500 år. Les mer om spelt under råvarer. Vi bruker spelt til absolutt alt, fordi vi bare synes det er bedre!

Mange påstår at å bake med surdeigbrød er vanskelig eller stress. Det eneste som er med surdeig, er at det tar tid. Det krever ikke mer innsats enn vanlig gjærdeig, du trenger overhodet ikke å gjøre mer, men du kan ikke plutselig få det for deg at du gjerne skulle satt et surdeigsbrød, du skulle hatt klart om et par timer.

Når det kommer til surdeigsbaguetter, er det kanskje hakket vanskeligere enn vanlig brød, men det er bare formingen og øvelse gjør mester. Til tross for at formingen av baguettene kan ta noen forsøk å bli fortrolig med, men fortvil ikke – selv om de første forsøkene kanskje blir litt vel rustikke i fasongen er de fortsatt like gode!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Surdeigsbaguetter

5.0 from 3 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

5

stykker
Steketid

20

minutter
Hevetid

13

timer
Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 1 kg sikta speltmel

  • 200 g bakeklar surdeig

  • 2 ts uraffinert finmalt salt

  • 5,5-6,5 dl vann

  • Mel til utbaking

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 minutter. Deigen skal slippe bollen, være glatt og ha tyggegummiaktig konsistens.
  • La deigen heve under et klede eller plast på kjøkkenbenken i 12 timer.
  • Del deigen opp i 5 like store deler. La den hvile fem minutter før du strekker ut til baguetter på melet underlag. Vær forsiktig med deigen, da du ikke vil slå ut luftboblene. Form baguetter som er like lange som langpannen din. Spiss til endene av baguettene og legg de på stekebrett med bakepapir. Dekke til med et rent kjøkkenhåndkle, legg håndkle også mellom baguettene slik at du ikke hever utover og setter seg fast i hverandre. Etterhev i minst en time.
  • Dryss over litt mel og snitt baguettene med en veldig skarp kniv.
  • Varm ovnen til 225 ºC, varmluft. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter til de har fått en gyllen brun farge. Avkjøl på rist.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.