Av alle supper, er denne en av mine absolutt favoritter. Denne suppa er både rask, enkel, sunn og sist men ikke minst, skikkelig god! Dette er en fiskesuppe som alle kan lage. Fennikelen kan byttes med sellerirot dersom fennikel ikke er i sesong eller du har det tilgjengelig.
Fiskesuppe med poteter og fennikel
Porsjoner
4
Prepp tid
30
minutterIngredienser
400-500 g sei/torsk i terninger (eller annen hvit halvfast fisk)
4 kokefaste poteter
1/2 purre
1/2 fennikel
3 gulrøtter
1/2 l vann
1/2 l helmelk
1 dl kremfløte
rikelig fersk dill
1/2 saft fra sitron
25 g smør
2 ss sikta mel (spelt eller hvete)
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Trekk fisken i et par minutter i ca. en halvliter vann, til den er gjennomkokt. Sil av kraften og sett fisken til side
- Smelt smør og tilsett mel, pisk til den er en glatt jevning. Tilsett litt og litt av fiskekraften i jevninga. Spe på med melken og fløten. Kok opp til det tykner. Pass på at varmen ikke blir for høy så det ikke svir seg eller koker over.
- Skrell og kutt poteter i terninger og tilsett i suppa. Kok i ti minutter under lokk. Rør gjerne rundt med jevne mellomrom, i tilfelle potetene skulle sette seg fast i bunnen.
- Tilsett gulrøtter kuttet i terninger og strimlet fennikel. Kok i ti minutter til før du tilsetter fisken, grovhakka purre og smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper. Tørka dill er ok, men jeg synes det er best mer fersk.
- Server gjerne med nybakte rundstykker.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook