Smuldrepai er en av de letteste og mest lavterskel kakene å slenge sammen. Oppskrifta bruker blant annet kokosblomstsukker, da denne tilfører en særegen malta smak. Du kan selvfølgelig erstatte kokosblomstsukkeret med vanlig sukker eller honning. Du kan også bruke andre nøtter enn mandler hvis du ikke har mandler eller liker andre nøtter bedre.
-Tilhørende oppskrifter -
Kanelis
28 september 2020
Eple- smuldrepai med kanelis
Steketid
30
minutterPrepp tid
15
minutterIngredienser
- Eplefyll
5 stk syrlige epler
1 ss smør
1 ss kokosblomstsukker
1 ss rørsukker
2 ss honning
1 dl eplejuice
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
- Paitopping
1 dl sikta speltmel
2 dl havregryn
100 g mandler
50 g smelta smør
1 ss kokosblomstsukker
1 klype maldonsalt
Fremgangsmåte
- Skrell og del eplene i båter.
- Smelt 1 ss smør i en panne, når smøret er smeltet tilsett eplejuice, 1 ss sukker og 1 ss honning. Når blandingen begynner å boble, ha i eplene. Tilsette kardemomme og kanel, og rør forsiktig med jevne mellomrom til eplene er litt møre (ca. 5 minutter, men avhenger litt av både type eple, og hvor tykke båter du har kuttet. Fastere epler, lengre tid – melne epler, kortere tid. Tykke båter, lengre tid – tynnere båter kortere tid).
- Mens eplene blir møre i panna, grovhakk mandlene og rist de lett i en varmpanne – kun et par minutter. Smelt 50 g smør og bland godt inn i mel, havregryn, mandler og salt.
- Når eplene er ferdige, ha de over i en medium paiform. Strø den tørre blandingen over og bak i ovnen i 20- 30 minutter i ovn forvarmet til 180 grader varmluft – til toppen er gylden.
- Server med kanelis.
Notater
- Oppskrift på kanelis finner du her.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook
-Nye oppskrifter -
Smultringer
12 desember 2024
Byggpannekaker
30 november 2024
Bygg og tunfisksalat
24 november 2024
Smørstekte epler med byggkrønsj
20 november 2024