Søk
Close this search box.

Blåbærkake

Del oppskriften

Frisk, søt og nydelig blåbærkake.
Søt kake og blåbær er et godt giftermål på varme sommerdager og på kalde vinterkvelder.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Blåbærkake

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

45

minutter
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • 200 g mykt smør

  • 120 g rørsukker

  • 225 g sikta speltmel

  • 2 ts bakepulver

  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

  • 4 stk egg

  • 300 g (ferske eller halvfrossne) blåbær

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker hvitt.
  • Tilsett ett og ett egg.
  • Tilsett vaniljeekstrakt og vend forsiktig inn det tørre.
  • Bland så inn blåbær. Ha i en brødform på 1,5- 2 l form.
  • Stekes i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 45 minutter. Stikk med kakenål for sikkerhetsskyld og sjekk at kake er gjennomstekt.
  • Avkjøl helt før du kutter kaken.

Notater

  • Bruker du frosne blåbær, som jeg pleier å gjøre – tin de litt før du blander de i deigen – ikke tin helt, for da blir det bare klin – men er de helt bånntæla fryser kakerøra og blir en uhåndterlig klump.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.