Sprø, boblende og smaksrik pizzabunn. Variér topping etter smak og behag. Denne pizzabunnen er som å spise ute….men hjemme.
Surdeigspizzabunn
Porsjoner
4
stykkerPrepp tid
5
minutesSteketid
12
minutesHevetid
16
timerIngredienser
500 g økologisk tipo 00 hvetemel
100 g surdeig
250-280 g vann
2 ts uraffinert fint salt
2 ss olivenolje
Mel til utbaking
Fremgangsmåte
- Alt skal blandes godt sammen i eltemaskin eller for hånd. Pass på å ha i litt og litt vann, da vannmengden vil avhenge av både melet og hvor tynn/ tjukk surdeig du bruker. Når deigen har samlet seg og slipper bollen, samtidig som den er litt klissete, er den ferdig.
- Dekk til med plast eller lokk og hev på kjøkkenbenken over natta, til den sånn cirka har doblet seg i størrelse (minst 8 timer).
- Bruk hendene og strekk deigen opp fra fire sider og inn i seg selv en runde. Sett deigen i kjøleskapet i ca 8 timer til, eller til du skal bruke deigen.
- Ta ut deigen av kjøleskapet en time før du skal steke pizza, så deigen ikke er iskald ved bearbeiding.
- Sett stekeovnen på 250 grader med pizzastein inni ovnen.
- Del i fire emner og strekk ut på melet benk til pizza bunnen din er ca. 20 cm i diameter. Vær litt snill med deigen din, da du ikke vil banke lufta ut av den. Benytt deg heller av tyngdekraftens hjelp, slik at deigen strekker seg naturlig.
- Ha på ønsket fyll og stek pizzaen i 8-12 minutter avhengig av ovnen din. Følg litt med når den har stått i litt, så den ikke svir seg. Se gjerne våre pizza oppskrifter for inspirasjon!
Notater
- Du kan ha deigen stårende i kjøleskapet i en uke, så du kan lage den i god tid før du trenger den!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook