Søk
Close this search box.

Spicy gulrotsuppe

Del oppskriften

Denne spicy gulrotsuppa er både billig, rask, enkel, næringsrik og utrolig digg, særlig i hufsete høstkvelder. Lagd med norsk gulrot i sesong, pimpa opp med varme krydder. 

Jeg pleier å lage minst dobbel oppskrift og fryse ned, så har du enda raskere middag på lur.

Suppa er for øvrig både vegansk, gluten- og laktosefri, for de som trenger sånt. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Spicy gulrotsuppe

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

25

minutter

Ingredienser

  • 1 kg gulrøtter

  • 1 stor gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 4 hele kardemommefrø

  • 1 hel stjerneanis

  • 1 ts malt gurkemeie

  • 1 hel chili

  • 1 l vann

  • ca. 2x2 cm ingefær

  • 250 ml kokosmelk

  • 2 ss kokosolje (eller smør)

  • 1 ts eplecidereddik

  • Saft fra en lime

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Smaker best med gulrot i sesong.
  • Varm opp en kjele mens du skreller hvitløk og ingefær.
  • Når kjelen er varm, ha i fett.
  • Grovhakk chili, hvitløk og ingefær og ha i fett sammen med stjerneanis og kardemomme.
  • Mens det freser på medium varme, skrell og grovhakk løken og grovhakk gulrøttene. Jeg pleier aldri å skrelle gulrøttene, bare pass på at de er god vasket og uten jord. Skrell eventuelt bort skallet hvis det er noen ukurante flekker eller liknende.
  • Etter krydderet har fresa i fem minutter, plukk ut stjerneanisen og kardemommen. Ha så i løk og gurkemeie. Bland godt. Tilsett gulrot, vann, kokosmelk og en teskje salt.
  • Kok under lokk til gulerøttene er møre (ca. 10 minutter). Kjør glatt og jevn med stavmikser (eventuelt i blender). Smak til med limesaften og salt. Server med nykvernet svart pepper.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.