Søk
Close this search box.

Grønn ertesuppe

Del oppskriften

Denne grønne ertesuppa er et must i repertoaret over hurtig hverdagskost. Vi har alltid grønne frosne erter i fryseren. Det vil si at denne suppe kan du bare kaste sammen dersom du ikke har planlagt noe og/ eller plutselig fikk dårlig tid.

Vakker og irrgrønn ertesuppe på under 20 minutter! Hel og rein mat.

Erter er kalorifattig, mettende og en god kilde til vitaminene A, C, K og B1.

Alle kan lage denne suppa. Og den likes av så godt som alle. Med mindre du hater grønne erter da åpenbart… Men opplevde til og med en som sa, jeg liker jo ikke erter engang, men denne suppa var skikkelig god…

surdeig_0001_surdeigsdeig

Grønn ertesuppe

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

servings
Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 800 g frosne grønne erter*

  • 1 stor gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 l vann* *

  • 2 ts hvitvinseddik

  • uraffinert fint salt

  • pepper

  • olivenolje eller smør

  • sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Varm opp en stor kjele, mens du grovhakker løk og hvitløk.
  • Når kjelen er varm tilsett en dæsj olivenolje eller en klatt smør, og stek løk og hvitløk gylden i ca. fem minutter.
  • Ha vann og erter i kjelen.
  • Kok opp. Følg godt med, slik at ertene bare tiner. Koker de for lenge blir de helt grå. Suppa blir like god men ikke like flott i fargen.
  • Kjør alt glatt med stavmikser (eller blender) til suppa er jevn og fløyelsaktig. Ha i eddik. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server med brød eller sprøstekte "gamle" lomper/lefser/nanbrød/tortilla eller liknende (piffa opp i ovnen med litt salt og olje)

Notater

  • * Er ertene tint på forhånd, går det enda fortere!
  • * * Du kan selvfølgelig bytte ut litt vann med hønsekraft for ekstra næringsrik suppe.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.