Denne grønne ertesuppa er et must i repertoaret over hurtig hverdagskost. Vi har alltid grønne frosne erter i fryseren. Det vil si at denne suppe kan du bare kaste sammen dersom du ikke har planlagt noe og/ eller plutselig fikk dårlig tid.
Vakker og irrgrønn ertesuppe på under 20 minutter! Hel og rein mat.
Erter er kalorifattig, mettende og en god kilde til vitaminene A, C, K og B1.
Alle kan lage denne suppa. Og den likes av så godt som alle. Med mindre du hater grønne erter da åpenbart… Men opplevde til og med en som sa, jeg liker jo ikke erter engang, men denne suppa var skikkelig god…
Grønn ertesuppe
4
servings15
minutterIngredienser
800 g frosne grønne erter*
1 stor gul løk
1 fedd hvitløk
1 l vann* *
2 ts hvitvinseddik
uraffinert fint salt
pepper
olivenolje eller smør
sitronsaft
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor kjele, mens du grovhakker løk og hvitløk.
- Når kjelen er varm tilsett en dæsj olivenolje eller en klatt smør, og stek løk og hvitløk gylden i ca. fem minutter.
- Ha vann og erter i kjelen.
- Kok opp. Følg godt med, slik at ertene bare tiner. Koker de for lenge blir de helt grå. Suppa blir like god men ikke like flott i fargen.
- Kjør alt glatt med stavmikser (eller blender) til suppa er jevn og fløyelsaktig. Ha i eddik. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server med brød eller sprøstekte "gamle" lomper/lefser/nanbrød/tortilla eller liknende (piffa opp i ovnen med litt salt og olje)
Notater
- * Er ertene tint på forhånd, går det enda fortere!
- * * Du kan selvfølgelig bytte ut litt vann med hønsekraft for ekstra næringsrik suppe.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook