En billig, varmende og rask løksuppe.
Så rask at den kan lages på dager hvor du egentlig har litt dårlig tid.
Løksuppe
Porsjoner
4
Prepp tid
30
minutesIngredienser
1 kg gule løk
1 stk hvitløkfedd
1 l god oksekraft (evt. spedd ut til en liter desom krafta er veldig konsentrert
5 dl vann
2 ts balsamicoeddik
olivenolje
uraffinert fint salt
pepper
en bunt timiankvister
1 stk stjerneanis
Parmesan
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor kjele mens du skreller løken. Del løken i to og kutt i tynne strimler. Finhakk hvitløk.
- Ha olivenolje i kjelen og tilsette løk og hvitløk når kjelen er varm.
- Stek til løken er gylden brun og myk, ca. 10 minutter.
- Tilsett kraft, vann, stjerneanis og timiankvistene. Kok opp under lokk.
- Tilsett soyasaus og eddik.
- Ta av lokket og la det småkoke og redusere litt i ca. 10 minutter
- Smak til med salt, pepper. Ta ut timiankvistene og stjerneanis før serving eller ta de ut etter hvert som suppa spises.
- Server som fransk løksuppe - ved at suppe fordeles i porsjoner i ildfast bolle og toppes med et stykke brød toppet med revet parmesan. Gratiner i ovnen til osten er gylden og server.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook