Søk
Close this search box.

Ingefærkjeks

Del oppskriften

Saftige ingefærkjeks med delvis sjokoladetrekk. Disse vil man bare ha en til av. Og etter det….en til. Oppskriften gir ca. 50 kjeks.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Ingefærkjeks

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

30

minutes
Hviletid

2-3

timer
Steketid

8-10

minutter

Ingredienser

  • 200 g romtemperert smør

  • 300 g sikta eller virvlet speltmel

  • 1 dl lønnesirup

  • 50 g rørsukker

  • 50 g kokosblomstsukker

  • 3 ts malt ingefær

  • 2 ts revet fersk ingefær

  • ¼ ts malt nellik

  • 2 ts natron

  • 1 egg

  • 100 g smelta 85% sjokolade

Fremgangsmåte

  • Pisk sukker, sirup og smør på høy hastighet i minst fem minutter til blandingen er jevn og fluffy.
  • Bland sammen det tørre.
  • Vend inn egget, revet ingefær og det tørre.
  • Pakk deigen i plastfolie, bakepapir eller matpapir og legg i kjøleskapet over natta. (eller i hvert fall to- tre timer til deigen er helt avkjølt og fast)
  • Trill ca. 50 kuler på størrelse med en valnøtt. Legg på to stekebrett med avstand i mellom da det flyter utover.
  • Stek i forvarmet ovn på 180 grader på 8-10 minutter til de er gyldne.
  • Avkjøl.
  • Dypp halve kjeksen i smelta sjokolade. Legg på rist til sjokoladen stivner.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.