Saftige ingefærkjeks med delvis sjokoladetrekk. Disse vil man bare ha en til av. Og etter det….en til. Oppskriften gir ca. 50 kjeks.
Ingefærkjeks
Prepp tid
30
minutesHviletid
2-3
timerSteketid
8-10
minutterIngredienser
200 g romtemperert smør
300 g sikta eller virvlet speltmel
1 dl lønnesirup
50 g rørsukker
50 g kokosblomstsukker
3 ts malt ingefær
2 ts revet fersk ingefær
¼ ts malt nellik
2 ts natron
1 egg
100 g smelta 85% sjokolade
Fremgangsmåte
- Pisk sukker, sirup og smør på høy hastighet i minst fem minutter til blandingen er jevn og fluffy.
- Bland sammen det tørre.
- Vend inn egget, revet ingefær og det tørre.
- Pakk deigen i plastfolie, bakepapir eller matpapir og legg i kjøleskapet over natta. (eller i hvert fall to- tre timer til deigen er helt avkjølt og fast)
- Trill ca. 50 kuler på størrelse med en valnøtt. Legg på to stekebrett med avstand i mellom da det flyter utover.
- Stek i forvarmet ovn på 180 grader på 8-10 minutter til de er gyldne.
- Avkjøl.
- Dypp halve kjeksen i smelta sjokolade. Legg på rist til sjokoladen stivner.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook