Ingerfærnøtter har alltid vært en av mine favoritt julekaker. Sprø og puchy, masse ingefær og for en ekstra dybde i smak, litt melasse. (Kan kjøpes på helsekostbutikker med godt utvalg). Kjeksen holder seg lenge og kan være en god følgesvenn til en kopp te langt utpå nyåret hvis du har noen til overs.
Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de.
Ingefærnøtter
Porsjoner
50
stykkerHviletid
2
timerSteketid
12
minutterIngredienser
350 g sikta speltmel
1 ss melasse
150 g rørsukker
200 g mykt smør
½ dl lønnesirup
1 stk egg
2 ts natron
1 ts kanel
3 ts malt ingefær
2 ss finhakka fersk ingefær
1 knivsodd revet muskat
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker til en jevn krem.
- Tilsett sirup og melasse, pisk luftig. Pisk raskt inn egget og bland inn den ferske ingefæra.
- Bland inn det tørre i eggemassen, til en jevn deig.
- Legg deigen på matpapir/plastfolie eller BeeWaxs og rull til en pølse og avkjøl i et par timer eller over natta.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Trill kuler, ca. 50stk på størrelse med en valnøtt. Ha på stekebrett dekket med bakepapir med litt avstand i mellom kulene, da de vil smelte utover.
- Stek i 12-15 minutter på nederste rille.
- Avkjøl og oppbevar på kakeboks eller glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook