Hele familien digger krumkaker! Det må alltid være krumkaker til jul.
PS. Du kan lage de flate hvis du ikke har krumkakepinne eller du kan legge de over en kopp mens de er varme og forme de til små boller som du for eksempel kan servere multekrem eller riskrem oppi.
Krumkaker
Porsjoner
20
stykkerHviletid
30
minutterIngredienser
100 g smelta smør
1 dl rørsukker
2 dl sikta speltmel
1 dl potetmel
0,5 knv. vaniljepulver eller 1ml vaniljeekstrakt
3 egg
0,5 dl cognac
1 dl vann
Fremgangsmåte
- Pisk alt godt sammen. La røra svelle i en halvtimes tid.
- Stek i krumkake jern og form med krumkake pinne, eventuelt legg over en kopp. Her må du forme fort, da krumkakene stivner fort når de avkjøles og da sprekker de hvis du prøver å forme de kalde.
- Hvis krumkakejernet ditt er gammelt (som mitt, som er eldre en meg!), er det en fordel å pensle med litt smør mellom hver steking.
- Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook