Søk
Close this search box.

Krumkaker

Del oppskriften

Hele familien digger krumkaker! Det må alltid være krumkaker til jul. 

PS. Du kan lage de flate hvis du ikke har krumkakepinne eller du kan legge de over en kopp mens de er varme og forme de til små boller som du for eksempel kan servere multekrem eller riskrem oppi.

 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Krumkaker

5.0 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

20

stykker
Hviletid

30

minutter

Ingredienser

  • 100 g smelta smør

  • 1 dl rørsukker

  • 2 dl sikta speltmel

  • 1 dl potetmel

  • 0,5 knv. vaniljepulver eller 1ml vaniljeekstrakt

  • 3 egg

  • 0,5 dl cognac

  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  • Pisk alt godt sammen. La røra svelle i en halvtimes tid.
  • Stek i krumkake jern og form med krumkake pinne, eventuelt legg over en kopp. Her må du forme fort, da krumkakene stivner fort når de avkjøles og da sprekker de hvis du prøver å forme de kalde.
  • Hvis krumkakejernet ditt er gammelt (som mitt, som er eldre en meg!), er det en fordel å pensle med litt smør mellom hver steking.
  • Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.