Syrlig og frisk lemon curd er perfekt som pålegg på julefrokosten, i herlig kontrast til mørk sjokolade i konfekt til jula eller som en julegave.
Holder seg i ukesvis i kjøleskapet.
OBS: Bruk alltid økologiske sitroner når du skal bruke skall, da det ikke er mulig å vaske bort restene av sprøytemidler.
Lemon Curd
Prepp tid
1
timeIngredienser
8 stk eggeplommer
150 g rørsukker
240 g sitronsaft
200 g smør i terninger
30 g skall revet fint fra økologiske sitroner (ca. 4 stk)
Fremgangsmåte
- Ha sukker, eggeplommer, sitronsaft og sitronskall i en bolle over vannbad. Ikke ha kjelen med vann på for høy varme så det begynner å koke og spruter.
- Rør jevnlig til det tykner, ca. 1 time. Her er det en fordel å ha en batteridreven sausrøre sak.
- Ta av varmen og pisk inn smør i terninger. Pisk til det er jevnt.
- Avkjøl. Ha på glass og oppbevar i kjøleskapet.
- Herlig på nybakte scones, shortbread, desserter og konfekt, eller på brødskiva!
Notater
- Eggehvittene du får til overs kan du bruke til å lage kokosmargens, eggehvitekjeks o.l.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook