Søk
Close this search box.

Lemon Curd

Del oppskriften
Syrlig og frisk lemon curd er perfekt som pålegg på julefrokosten, i herlig kontrast til mørk sjokolade i konfekt til jula eller som en julegave.
 
Holder seg i ukesvis i kjøleskapet. 
 
OBS: Bruk alltid økologiske sitroner når du skal bruke skall, da det ikke er mulig å vaske bort restene av sprøytemidler. 
surdeig_0001_surdeigsdeig

Lemon Curd

5.0 from 3 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

1

time

Ingredienser

  • 8 stk eggeplommer

  • 150 g rørsukker

  • 240 g sitronsaft

  • 200 g smør i terninger

  • 30 g skall revet fint fra økologiske sitroner (ca. 4 stk)

Fremgangsmåte

  • Ha sukker, eggeplommer, sitronsaft og sitronskall i en bolle over vannbad. Ikke ha kjelen med vann på for høy varme så det begynner å koke og spruter.
  • Rør jevnlig til det tykner, ca. 1 time. Her er det en fordel å ha en batteridreven sausrøre sak.
  • Ta av varmen og pisk inn smør i terninger. Pisk til det er jevnt.
  • Avkjøl. Ha på glass og oppbevar i kjøleskapet.
  • Herlig på nybakte scones, shortbread, desserter og konfekt, eller på brødskiva!

Notater

  • Eggehvittene du får til overs kan du bruke til å lage kokosmargens, eggehvitekjeks o.l.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.