Søk
Close this search box.

Julekake

Del oppskriften

Julekake har blitt en tradisjon hos oss til lunsj på julaften. Nystekt lun julekake med godt smør, geitost og gulost med blåbærgløgg til.

Oppskriften gir tre brød. Du kan fryse det du ikke trenger, eller kanskje gi bort i julegave?

surdeig_0001_surdeigsdeig

Julekake

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

3

stykker
Prep time

30

minutes
Steketid

1

time
Hevetid

13

timer

Ingredienser

  • 120 g rosiner (bløtlegg halvparten av rosinene over natta i en skvett cognac)

  • 130 g surdeig

  • 0,5 l kald H-melk

  • 750 g sikta speltmel

  • 200 g urafinert rørsukker

  • 1 ts kardemomme

  • 2 stk egg

  • 1 ts 1 ts uraffinert salt

  • 150 g smelta smør

  • 1 stk sammenpisket egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og avkjøl. Bland smør, melk og egg godt sammen.
  • Bland så alle ingredisensene med unntak av rosiner til en jevn deig.
  • Elt i 5- 10 minutter før rosinene tilsettes. Elt sakte til rosinene er blandet jevnt inn.
  • Hev på kjøkkenbenken over natta. (minst 12 timer)
  • Del så deigen i to emner. Brett forsiktig emnene ut i to runde leiver.
  • Legg på en stekeplate og snitt kakene på toppen og press knyttneven ned i midten av kaken – for å forhindre at den sprekker. Etterhev i 45- 60 minutter. Pensle med et pisket egg.
  • Stek i på 175 grader varmluft i en time. Hvis de blir godt stekt på toppen mot slutten av stekinga, legg litt bakepapir over.
  • Server gjerne lun med godt smør og brunost.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.