Julekake har blitt en tradisjon hos oss til lunsj på julaften. Nystekt lun julekake med godt smør, geitost og gulost med blåbærgløgg til.
Oppskriften gir tre brød. Du kan fryse det du ikke trenger, eller kanskje gi bort i julegave?
Julekake
Antall
3
stykkerPrep time
30
minutesSteketid
1
timeHevetid
13
timerIngredienser
120 g rosiner (bløtlegg halvparten av rosinene over natta i en skvett cognac)
130 g surdeig
0,5 l kald H-melk
750 g sikta speltmel
200 g urafinert rørsukker
1 ts kardemomme
2 stk egg
1 ts 1 ts uraffinert salt
150 g smelta smør
1 stk sammenpisket egg til pensling
Fremgangsmåte
- Smelt smør og avkjøl. Bland smør, melk og egg godt sammen.
- Bland så alle ingredisensene med unntak av rosiner til en jevn deig.
- Elt i 5- 10 minutter før rosinene tilsettes. Elt sakte til rosinene er blandet jevnt inn.
- Hev på kjøkkenbenken over natta. (minst 12 timer)
- Del så deigen i to emner. Brett forsiktig emnene ut i to runde leiver.
- Legg på en stekeplate og snitt kakene på toppen og press knyttneven ned i midten av kaken – for å forhindre at den sprekker. Etterhev i 45- 60 minutter. Pensle med et pisket egg.
- Stek i på 175 grader varmluft i en time. Hvis de blir godt stekt på toppen mot slutten av stekinga, legg litt bakepapir over.
- Server gjerne lun med godt smør og brunost.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook