Dette surdeigsbrødet med havre og solsikkefrø er saftig og har en fyldig og rundt smak. Perfekt til frokost og lunsj.
Surdeigsbrød med havre og solsikkefrø
Steketid
55
minutterHevetid
16
timerIngredienser
12 dl sammalt spelt
4 dl havregryn
2 ts salt
200 g surdeig
2 dl solsikkefrø
5,5 dl vann
Fremgangsmåte
- Bland alt og elt til en jevn deig med tyggegummi liknende konsistens.
- Hev lunt på kjøkkenbenken over natta, eller minst 10- 12 timer.
- Form brødet i ønsket form ved å strekke deigen og brette den inn i seg selv.
- Etterhev i 2-4 timer.
- Sikt mel over brødet. Snitt med skarp kniv eller barberblad i ønsket mønster.
- Stek på stekebrett eller i ildfast form i 55 minutter i ovn forvarmet til 210 grader på varmluft.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook