Hvilken type gresskar du bruker er opp til deg, men noen typer som Hokkaido kan være mer melne enn for eksempel flaskehalsgresskar, og kan trenge litt mer væske. Når det kommer til curry paste, er det opp til deg om du har lagd den selv eller funnet en bra ferdig paste. Det finnes mye bra ferdig lagde curry paster der ute, bare pass på når du er på curry paste shopping at du leser innholdsfortegnelsen godt, da mange kan inneholde mye unødvendig og masse salt…
Gresskarsuppe med rød curry
Porsjoner
4
Prepp tid
30
minutterIngredienser
1-1,5 kg gresskar
1 stk stor gul løk
1 ss rød curry paste
350 ml økologisk kokosmelk
1 liter vann
2 ts eplecidereddik
Salt
Pepper
Rista gresskarkjerner
Sambal olek
Fremgangsmåte
- Skrell gresskaret, fjern frø og kutt gresskaret opp i passe store chuncks. Frøene kan du rense og tørke om du vil.
- Kok gresskar og løk møre i 1 liter vann.
- Når gresskaret er mørt, tilsett, edikk, kokosmelk, curry paste. (velg en vegansk eller vegetarisk curry paste hvis du vegansk/ vegetarisk suppe)
- Kjør så alt glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper.
- Server med rista gresskarkjerner og ½ - 1 teskje sambal olek hvis du vil ha den litt sterk.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook