Frø- og havregranola med blåbær og kokos. Granola passer ypperlig til frokost og lunsj og du kan lett lage din egen blanding.
Frø- og havre granola med blåbær og kokos
Porsjoner
10
Prepp tid
10
minutterHviletid
1-2
timerSteketid
8-10
timerIngredienser
3 ss honning
1 dl linfrø
1 dl sesam
1 dl solsikke
1 dl quinoa
3 dl vann
2 dl eplejuice
1 klype maldonsalt
1 l havregryn
2 ss solsikkeolje
2 dl grovhakka mandel
2 dl kokosmasse
2 dl tørka blåbær
Fremgangsmåte
- Legg frø og quinoa i bløt i 3 dl vann. La det svelle i 1-2 timer. Grunnen til at du legger frøene i bløt er for å gjøre de lettere fordøyelig ved å bryte ned fytinsyren i frøa.
- Kok opp honing og eplejuice, til honningen er løst opp.
- Bland frøblandingen godt med kokos, havgregryn, salt, honningblanding og olje.
- Bre utover et bakebrett. Sett til tørk i ovnen på 70 grader over natten, 8- 10 timer.
- Øk varmen i ovnen til 200 grader varmluft, tilsett granolaen mandler og rist i 10 minutter. Hvis du har en ovn som steker litt ujevt, vil jeg anbefale å røre rundt i granolaen en gang etter fem minutter for jevnere steking.
- Avkjøl og tilsett tørka blåbær.
- Oppbevar på glass eller tett boks.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook