Søk
Close this search box.

Pepperferskost

Del oppskriften

Hjemmelaget ferskost smakssatt med pepper. Her får du rikelig med peppersmak på en mild måte. Like god på brødskive som på kjeks.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Pepperferskost

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Servings

4

servings

Ingredienser

  • 1 l økologisk kefir

  • 4 ss sitronsaft

  • 1 dl fløte

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Ha kefir og sitron I en kjele og varm opp på medium varme til ostemassen er skilt fra mysen.
  • Ha en bomullsklut i en stor sil og ha massen i og la den renne skikkelig av seg. Gjerne over natta.
  • Mysen sparer du til å bruke isteden for vann i brøddeigen eller i for eksempel vaffel eller pannekakerøre. Mysen kan fryses hvis du ikke kan bruke den innen rimelig tid.
  • Ha ostemassen i en bolle og tilsett fløte. Pisk opp til en jevn krem.
  • Smak til med masse pepper, gjerne en blanding av svart, rosé og grønn pepper og salt.
  • Oppbevar på tett glass eller boks i kjøleskapet.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.