Kimchi (Yangbaechu) med hodekål. Kimchi er en koreansk fermentert krydret kål. Brukes mye som smakstilsetning / tilbehør.
Kimchi (Yangbaechu) med hodekål
Prepp tid
2
timerFermentering
7-10
dagerIngredienser
1 hel hvitkål
7,5 dl vann
4 ts + 1 ts uraffinert fint salt
6 stk vårløk
2 ts shrimppaste
2 ts fiskesaus
1 dl koreansk chillipulver
2 x2 cm ingefær
4 stk hvitløksfedd
1 ss chiliflak
1 ss uraffinert sukker
uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Skjær kålen i strimler og legg den i saltlake (5 dl vann og 4 ts salt) i 2 timer
- Sil væsken av kålen.
- Finhakk ingefær og hvitløk.
- Bland sammen resten av ingrediensene bortsett fra kålen. Når du har en jevn saus, bland inn kålen og kna alt sammen til all kål er dekket med saus. Forsett å kna i hvert fall 5 minutter og i hvert fall til kålen utløser mer væske.
- Ha over på et 2 liters patentglass og bruk et egnet redskap til å banke kimchien godt ned i glasset, slik at kålen skal kunne dekkes av sausen/ væsken.
- Oppbevar på kjøkkenbenken i 7- 10 dager. Åpne glasset en gang om dagen for å slippe ut eventuelt trykk. (så glasset ikke eksploderer.) Oppbevares i kjøleskap eller kjølig spisskammers etter dette.
- Holder i månedsvis og blir bare bedre og bedre!
Notater
- Hvis du må lage denne uten rekepasta på grunn av allergi, kan du bytte rekepastaen med mer fiskesaus. Alternativt med fisk og skalldyrallergi eller veganisme, erstatt emd soyasays.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook