Hjemmelaget fersk tagliatelle. Hjemmelaget pasta er noe for seg selv. Det er verdt å forsøke og veldig enkelt å lykkes med.
-Tilhørende oppskrifter -
Pasta tagliatelle
1 februar 2021
Pasta carbonara med spekeskinke
Porsjoner
2
Prepp tid
15
minutterIngredienser
250 g fersk hjemmelaget tagliatelle
4 stk eggeplommer
1 stk egg
50 g parmesan
1 ss god olivenolje
5 skiver spekeskinke
Bladpersille
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Sett en stor kjele lettsaltet vann til koking
- Kutt spekeskinke i små biter og stek til den er sprø. Ha over på et kjøkkenhåndkle slik at overflødig fett trekkes ut.
- Riv parmesan fint.
- I en stor serveringsbolle, pisk sammen eggeplommer, egg og olivenolje og bland inn parmesan.
- Finhakk en håndfull med bladpersille.
- Kok pasta etter anvisning på pakke eller 2-3 minutter om du bruker hjemmelaget pasta. (Du kan selvfølgelig bruke vanlig tørket pasta.)
- Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet. Ha pastaen i bollen med eggeblandingen og bland godt sammen. Tilsett bladpersille og skinke. Smak til med salt og pepper.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook