Søk
Close this search box.

Langtids “dratt svin”

Del oppskriften

Langtids “dratt svin” (pulled pork) er populært og helt nydelig. Hvorfor ikke prøve å lage det selv?

surdeig_0001_surdeigsdeig

Langtids “dratt svin”

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Steketid

20

timer

Ingredienser

  • 1 stykke svinenakke (ca 1 kg)

  • 1/2 liter tørr eple cider

  • 2 x2 cm ingefær

  • 2 stk chili

  • 2 stk laurbærblad

  • 1 stk stjerneanis

  • 1 ss hvitvinseddik

  • olivenolje

  • uraffinert fint salt

  • pepper

Fremgangsmåte

  • Ha ca. 1 ss olivenolje, cider og alt krydder i en støpejernsgryte med lokk – eller annen passende ildfast sak med lokk.
  • Ha salt og pepper på begge sider av kjøttet. Ha oppi gryta og sett i ovnen.
  • Stek i ovnen på 60 grader i 20 timer.
  • Server i tortilla med rødkålslalat, agurk og ruccola.

Notater

  • Til servering Tortillalefser hjemmelagd eller fullkorns økologiske, lime, ¼ rødkål, 100 g ruccola, en halv agurk, 1 ts olivenolje, 1 ts balsamicoeddik, salt. Varm tortilla lefser i ovnen mens du finsnitter kålen. Bland med eddik, olje og smak til med salt. Kutt agurken i strimler. Server!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.