Er du på letning etter noe annerledes på kjeksfronten? Bruna smør gir disse avhengighetsskapende kjeksene med kokos en helt unik smak!
Jeg må virkelig anbefale disse kjeksene med kokos og bruna smør. Perfekt som tursnacks, det er empirisk bevist. Kjeksene holder lenge i kakeboks, hvis de varer lenge nok til å komme seg i kakeboks da vel og merke..
Kjeks med kokos og bruna smør
Steketid
14
minutterPrepp tid
40
minutterIngredienser
200 g smør
2 ss vann
80 g kokosblomstsukker
80 g rørsukker
1 stk egg
175 g sikta speltmel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g kokosmasse
En klype maldonsalt
Fremgangsmåte
- Brun smøret og avkjøl det helt, til det blir fast igjen.
- Pisk smør og sukker luftig.
- Pisk inn egget.
- Bland sammen alt det tørre og bland det inn i eggeblandingen.
- Når deigen er jevn, ha den på bakepapir eller matpapir og rull til en pølse på ca. 6- 8 cm i diamenter.
- Avkjøl deigen helt. Kutt i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Stek i ovnen på 180 grader varmluft i 10-14 minutter – til de er gyldne.
- Avkjøl de helt på stekebrettet før du flytter de, da de er veldig løse til de stivner ved avkjøling.
- Oppbevar på glass eller kakeboks.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook