Rød curry paste er allsidig i bruk og hvor kjekt er det ikke å kunne lage sin egen?
Rød curry paste
Prepp tid
10
minutterIngredienser
2 stk røde chili
1 stor sjalottløk (eller to små)
10 g galangal (evt. Ingefær)
1 stilk sitrongress
1 ts kokosblomstsukker
2 ss fiskesaus
2 ss tørr chili av mild/ medium sort (evt. mindre mengde hvis chilien er sterk)
4 fedd hvitløk
1 ts korianderfrø
1 ts malt cumin
1 ts rekepasta (shrimp paste)
2 ss limesaft
Fremgangsmåte
- Grovmal koriander frø i en morter.
- TIPS: når du skal kutte sitrongresset bank stammen godt med en skaftet på kniven eller en kjøttbanker eller liknende. Dette for å løse opp fibrerne slik at den ikke er så «tre- aktig» og det frigjør mer aroma.
- Grovhakk sitrongress, galangal, chili, sjalottløk og hvitløksfedd. Ha i en foodprosessor med fiskesaus, rekepaste, limesaft, kokosblomssukker og de tørre kryddrene.
- Kjør i foodprosessor til du har en jevn paste av ønsket grovhet.
- Oppbevar på glass i kjøleskapet.
- TIPS: ved skalldyrallergi kan du kutte rekepaste og bruke en spiseskje ekstra med fiskesaus. Dersom du vil ha den vegetarisk/ vegan, kan du bruke soyasaus i stedenfor fiskesaus.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook