Søk
Close this search box.

Rød curry paste

Del oppskriften

Rød curry paste er allsidig i bruk og hvor kjekt er det ikke å kunne lage sin egen?

surdeig_0001_surdeigsdeig

Rød curry paste

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • 2 stk røde chili

  • 1 stor sjalottløk (eller to små)

  • 10 g galangal (evt. Ingefær)

  • 1 stilk sitrongress

  • 1 ts kokosblomstsukker

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss tørr chili av mild/ medium sort (evt. mindre mengde hvis chilien er sterk)

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 ts korianderfrø

  • 1 ts malt cumin

  • 1 ts rekepasta (shrimp paste)

  • 2 ss limesaft

Fremgangsmåte

  • Grovmal koriander frø i en morter.
  • TIPS: når du skal kutte sitrongresset bank stammen godt med en skaftet på kniven eller en kjøttbanker eller liknende. Dette for å løse opp fibrerne slik at den ikke er så «tre- aktig» og det frigjør mer aroma.
  • Grovhakk sitrongress, galangal, chili, sjalottløk og hvitløksfedd. Ha i en foodprosessor med fiskesaus, rekepaste, limesaft, kokosblomssukker og de tørre kryddrene.
  • Kjør i foodprosessor til du har en jevn paste av ønsket grovhet.
  • Oppbevar på glass i kjøleskapet.
  • TIPS: ved skalldyrallergi kan du kutte rekepaste og bruke en spiseskje ekstra med fiskesaus. Dersom du vil ha den vegetarisk/ vegan, kan du bruke soyasaus i stedenfor fiskesaus.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.