Søk
Close this search box.

Seikaker med spinat

Del oppskriften

I en artikkel på NRK den 22.02.21 skrev  de om fiskekaker laget i Lofoten på Fiskeriet (Insula) uten en eneste prosent norsk fisk… Overraska? Ikke egentlig. Litt skuffa. Mitt råd, bare lag egne fiskekaker! Det er sunnere, bedre, miljøvennelig, raskt og du veit det ikke innholder en haug med drit! Herunder at de ikke innholder  for eksempel surimi – som er japansk prossesert fiskefarse laga av «ulike fisketyper»…

https://www.nrk.no/nordland/hjertefiskekaker-blir-laget-hos-insula-og-sjofrisk-i-lofoten-_-med-fisk-fra-stillehavet-1.14999694

Seikaker med spinat er digg. Prøv da vel!?

surdeig_0001_surdeigsdeig

Seikaker med spinat

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

15

fiskekaker
Prepp tid

30

minutter

Begynn med tilbehøret – imens potetene koker lager du fiskekaker. Se under.

Ingredienser

  • 800 g sei

  • 1 stk egg

  • 1 ss olivenolje

  • 150 g fersk spinat

  • 1 stk gul løk

  • 2 stk hvitløksfedd

  • 3 ss potetmel

  • 1 ts himalayasalt

  • agurk

  • poteter

  • Revet skall fra en halv sitron

Fremgangsmåte

  • Knuste poteter
  • Godt vaskede små poteter med skall kokes møre. Når de er møre, spre de utover et stekebrett, knus de lett med en gaffel, strø over salt, pepper og olivenolje. Bak i ovnen til de er gyldne og sprø i kantene.
  • Rask sylta agurk
  • Skjær agurk i tynne skiver (beregn ca ¼ agurk per person, litt avhengig av hvor tykk den er). Ha agurken i en bolle med lokk, ha over 1 ts hvitvinseddik og en klypt maldonsalt. Sett på lokk (eventuelt plastfolie godt pakket rundt en bolle) rist godt. Gjenta risting et par ganger mens du holder på med det andre.
  • Fiskekaker
  • Stek spinaten forsiktig til den kollapser. Avkjøl og grovhakk.
  • Finhakk løk og hvitløk.
  • Grovhakk sei og kjør i foodprosessor til det er en jevn grov farse. Det er en smakssak hvor fin du vil ha fiskefarsen, jeg foretrekker den litt grovere.
  • Bland samman alle ingrediensene til en jevn farse og form ca. 15 faste kaker på ca. 2 cm tykkelse.
  • Stek til de er gyldenbrune på begge sider, et par minutter på hver side ca.
  • Ha kakene i ovnen på i ti minutter på 200 grader, under lokk eller folie.
  • Server med knuste poteter, raskt sylta agurk, en dæsj med rømme og noen sitronskiver.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.