Elg curry med cherry tomat og spinat.
Som jeg har snakka om før, elg kjøtt – det bruker vi til alt! Det er perfekt i curry! Dette er en superrask og kjempe god curry til travle dager.
Elg curry med cherry tomat og spinat
Porsjoner
2
Prepp tid
25
minutterIngredienser
150 g strimla elg kjøtt
150 g cherry tomater
1 stk rødløk
80 g fersk spinat
1 ss rød curry paste (for hjemmelaga se oppskrift)
150 ml kokosmelk
Solsikkeolje eller kokosolje
Fremgangsmåte
- Sett ris til koking etter anvisning på pakken.
- Skrell løken, del i to og snittt i ca. 1 cm tykke skiver.
- Når det er ca. 15 minutter igjen av risens koketid: Varm opp en wok. Ha i ca. 1 spiseskje solsikkeolje eller kokosolje når woken er varm.
- Når oljen er varm, tilsett elgkjøtt. Når elgkjøttet er brunet, ha i curry paste og løk. La det putre i 5 minutter før du har i kokosmelk. La det småkoke mens du deler cherry tomatene i fire. Ha de i woken. Senk varmen, og la det kun småputre.
- Når risen er ferdig, ta lokket av risen, rør rundt så den får lufte seg og slippe litt damp.
- Ha i spinaten i woken, rør rundt og sett på lokk. Når spinaten har kollapset, smak eventuelt til med salt om nødvendig.
- Server med ris.
Notater
- PS: på vinteren bruker jeg aldri vanlige ferske tomater, fordi jeg ikke synes de som finnes tilgjengelige smaker noe. Derfor bruker jeg cherry tomater dersom jeg bruker ferske tomater om vinteren. Lager du denne oppskriften i tomatsesong og har tilgang på norske smakfulle herlige tomater, kan du selvfølgelig bruke vanlige tomater istedenfor cherry tomater, men dersom det ikke er tilfellet vil jeg uansett anbefale cherry tomater da de som regel har mer smak.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook