Søk
Close this search box.

Rødbeterösti

Del oppskriften

Disse rødbeteröstiene er altså så gode, og er like gode kalde som varme. Rødbeter en super næringsrik grønnsak, den er blant annet fettfattig, rik på folat, kalium, kostfiber, antioksidanter og jern.  Serveres med kål og appelsinsalat og chiliyoghurt.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Rødbeterösti

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

40

minutter

Ingredienser

  • 1 kg rødbete

  • 4 stk medium poteter (ca. 300g)

  • 2 ss potetmel

  • 1 ts maldonsalt

  • Smør

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbeter og poteter og riv de grovt med rivjern. Tilsett salt. La det stå i 5- 10 minutter. Klem ut og hell av overflødig væske.
  • Tilsett potetmel og bland godt.
  • Varm opp en stor stekepanne med både smør og olivenolje.
  • Tips
  • Stek gjerne en liten test kake for å sjekke om du vil ha i mer salt, men husk at de får salt fra smøret du steker i, og du kan eventuelt salte mer til servering, det er verre hvis du har i for mye salt...
  • Form kaker på ca. to cm tykkelse i panna. Bruk to spiseskjeer og pass på å press kaken godt sammen, så den beholder formen. Stek på medium varme til de er gyldne på begge sider. Legg de på matpapir til du har stekt alle slik at overflødig fett kan trekke ut. Ha alle i oven på 200 grader i 5 minutter før servering.
  • Server med kål og appelsinsalat og chiliyoghurt. Rødbetröstien kan serveres kald eller varm.
  • Når vi lager chiliyoghurt pleier vi å bruke 1 boks rørosmeieriets naturell yoghurt med 1-2 ss chiliolje (avhengig av hvor sterk chiliolje du har selvsagt), og smaker til med salt.
  • Kålsalat
  • Riv ¼ hvitkål fint på en mandolin (eller så fint du kan med kniv, hvis du ikke har mandolin). Kutt opp en håndfull med spinat og finsnitt en halv gul løk og bland inn i kålen.
  • Skrell en appelsin og fileter appelsinen. Bland inn i kålen. Tilsett en teskje hvit balsamicoeddik (eller hvitvinseddik.) Smak til med salt.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.