Empanadas er så digg! I teorien kan du fylle de med akkurat hva du vil, kun fantasien setter grensen. Jeg elsker de med spinat og ost. Kan funke som middag, lunsj, frokost, tapas, snacks eller mellommåltid.
Empanadas med spinat og ost
Porsjoner
12
stykkerSteketid
20
minutterHviletid
30
minutterIngredienser
- Deig
500 g sikta speltmel
100 g smelta smør
2 ss olivenolje
2 ts uraffinert mineralsalt
2 egg
5 dl dl vann
- Fyll
450 g tint frossen spinat
200 g hjemmelaget fersk ost (se egen opskrift) eventuel bruk ricotta)
1 stk gul løk
3 stk hvitløksfedd
125 g mozarella
1 dl fløte
Salt
Fremgangsmåte
- Deig
- Bland alt til en jevn deig i eltemaskin eller for hånd.
- La deigen hvile i 30 minutter, i mellomtiden lager du fyllet.
- Fyll
- Finhakk løk og hvitløk og mykstek i 5- 10 minutter i litt solsikkeolje.
- Ha spinaet i løken og fres på medium varme til det meste av væsken er borte, uten at det brunes. Avkjøl.
- Riv opp mozarellaen. Bland fløte, mozarella og ferskost i spinatenblandingen.
- Kjevle ut deigen og stikk ut 12 rundinger, på størrelsen i diameter til ca. en frokostasjett.
- Ha et par spiseskjer med fyll på hver sirkel og brett i halvmåne. Du merker for om det er for mye fyll, for da tyter det ut, og for lite hvis det er mye tom plass. Bruk en gaffel til å trykke ned deigen og lukke empanadasen. Pensel med et sammenpiska egg.
- Stek på 180 grader varmluft i 20 minutter.
- Kan fryses.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook