Denne kaka er saftig, syrlig og med masse deilig smør. Den har en vakker farge som gjør meg i godt humør og er perfekt til vårsola.
Bruk alltid økologiske sitroner når du skal bruke sitronskall! Dette da du ikke kan vaske bort reststoffer fra sprøytemidler på u-økologisk sitrus frukt.
Sitronkake med valmuefrø
Steketid
60
minutterPrepp tid
10
minutterIngredienser
250 g sikta speltmel
180 g rørsukker
5 stk egg
200 g mykt smør
1 ts natron
2 ts valmuefrø
Finrevet skall fra en økologisk sitron
Saft fra en økologisk sitron
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker til det er hvitt og fluffy.
- Pisk inn ett og ett egg. Ikke pisk for hardt, da vil blandingen skille seg.
- Vend forsiktig inn sitronskall, mel, bakepulver og valmuefrø, vekselvis med sitronsafta. Du vil være forsiktig slik at du ikke slår lufta ut av smør/ eggblandingen.
- Ha røra i en brødform kledd med bakepapir. (Den jeg pleier å bruke er 14cmx25cm)
- Stekes nederst i ovnen i 50-60 minutter på 180 grader.
- Avkjøl helt før du skjærer i kaka.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook