Saftig hvalburger med sprø kantarell og karamellisert rødløk. Med hjemmelaget burgerbrød og smeltet ost på toppen er dette en sikker vinner.
-Tilhørende oppskrifter -
Karamellisert rødløk
17 mars 2021
Burgerbrød
16 mars 2021
Hvalburger med sprø kantarell og karamellisert rødløk
Porsjoner
2
servingsPrepp tid
20
minutterHviletid
30
minutterIngredienser
400 g kverna hvalkjøtt
2 stk små sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
1 ts maldonsalt
1 ts tørka timian
100 g kantarell
50 g parmesan revet fint
Olivenolje
Smør
To blader hjertesalat
Karamellisert rødløk (se egen oppskrift)
Burgerbrød (se egen oppskrift)
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bland dette inn i kjøttet med timian, en teskje maldonsalt og en spiseskje olivenolje. La kjøttet gjerne stå å få trukket til seg aroma i en halvtimes tid. (men, du kan lage de med en gang og om du må)
- Form to faste og jevne burgere, på 5-6 centimeters høyde.
- Sprøstek kantarellen. TIPS: For best resultat, stek vannet ut av soppen i tørr panne før du tilsetter salt og fett. Når soppen har sluppet det meste av væsken sin, tilsett salt og stek i ytterligere et par minutter på medium varme. Ha i en god klatt smør, smak til med timian, salt og pepper.
- Varm en panne, når panna er varm ha i 10 g smør og 1 ss olivenolje. Stek burgerne på høy varme i 3 minutter på hver side. Pass på å ha stekesjy over burgerne et par ganger i løpet av stekinga. Topp med revet parmesan og sett inn i ovnen i 3 minuttere på 210 grader varmluft til osten akkurat er smelta.
- Ha litt hjemmelagd majones på brødene, bygg opp med salat, kantarell, burger og løk på toppen. Server eventuelt med båtpoteter.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook