Søk
Close this search box.

Olan Curry

Del oppskriften

Dette er en kokosmelkcurry med svartøyebønner og gresskar. Olan er en curry opprinnelig fra Kerala. Denne oppskriften er inspirert av oppskrift  i Meera Sodha sin bok «Fresh India», med mine «twists’n tweeks».

surdeig_0001_surdeigsdeig

Mådern’s versjon av Olan curry

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

30- 40

minutter

Ingredienser

  • ca.1 kg gresskar

  • 1 ts garam masala

  • 400 g kokte svartøyebønner

  • 1 stk gul løk

  • 3 stk hvitløksfedd

  • 1 stk rød chilli

  • 1 ts brune sennepsfrø

  • 1 ts malt gurkemeie

  • 400 ml kokosmelk

  • 100 g hermetisk tomat

  • ca 10 stk cherrytomater

  • Kokos- eller solsikkeolje

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Avhengig av hvilken type gresskar du bruker, skrell – eller ikke skrell gresskaret og fjern kjernene (ferske gresskar med mykere skall kan du fint beholde skallet på, men gresskar som er lagret – typisk hvis du kjøper gresskar på vinterstid eller lagrer de selv – vil få veldig hardt skall som ikke er behagelig å spise.) Kutt gresskaret i medium store biter, ca5x5 cm, eller i båter hvis du beholder skallet. Ha gresskaret på et stekebrett med litt olje, strø over salt, pepper og 1 ts garam masala. Bak til gresskaret er mørt, ca. 20- 30 minutter. Avhenger av typen gresskar – sjekk underveis. Ta ut av ovnen når den er mør og sett til siden.
  • Skrell løken, del i to og snitt i tynne strimler.
  • Varm opp en kjele med 2 ss olje. Når oljen er varm, ha i sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å poppe ha i løken. Rør godt og la løken myksteke i ca. 5- 10 minutter på medium varme.
  • Men løken steker, skrell og finhakk hvitløk. Finsnitt chilli. Dersom du ikke ønsker curryen sterk, fjern frøene.
  • Når løken er myke og gylden, ha i hvitløk, chilli og svartøyebønner.
  • Tilsett hermetisk tomat og la det småkoke i 10 minutter.
  • Tilsett kokosmelka og gurkemeien. Smak til med salt og pepper. Småkok i 10 minutter.
  • Del cherrytomatene i fire båter.
  • Ha i gresskarbitene, spe eventuelt ut med vann dersom du ønsker tynnere saus. La det småputre til gresskaret gjennomvarmt, ikke på for høy varme så du ikke koker i stykker gresskaret. Rør inn cherry tomatene.
  • Server med ris.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.