Dette er en kokosmelkcurry med svartøyebønner og gresskar. Olan er en curry opprinnelig fra Kerala. Denne oppskriften er inspirert av oppskrift i Meera Sodha sin bok «Fresh India», med mine «twists’n tweeks».
Mådern’s versjon av Olan curry
Porsjoner
4
Prepp tid
30- 40
minutterIngredienser
ca.1 kg gresskar
1 ts garam masala
400 g kokte svartøyebønner
1 stk gul løk
3 stk hvitløksfedd
1 stk rød chilli
1 ts brune sennepsfrø
1 ts malt gurkemeie
400 ml kokosmelk
100 g hermetisk tomat
ca 10 stk cherrytomater
Kokos- eller solsikkeolje
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Avhengig av hvilken type gresskar du bruker, skrell – eller ikke skrell gresskaret og fjern kjernene (ferske gresskar med mykere skall kan du fint beholde skallet på, men gresskar som er lagret – typisk hvis du kjøper gresskar på vinterstid eller lagrer de selv – vil få veldig hardt skall som ikke er behagelig å spise.) Kutt gresskaret i medium store biter, ca5x5 cm, eller i båter hvis du beholder skallet. Ha gresskaret på et stekebrett med litt olje, strø over salt, pepper og 1 ts garam masala. Bak til gresskaret er mørt, ca. 20- 30 minutter. Avhenger av typen gresskar – sjekk underveis. Ta ut av ovnen når den er mør og sett til siden.
- Skrell løken, del i to og snitt i tynne strimler.
- Varm opp en kjele med 2 ss olje. Når oljen er varm, ha i sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å poppe ha i løken. Rør godt og la løken myksteke i ca. 5- 10 minutter på medium varme.
- Men løken steker, skrell og finhakk hvitløk. Finsnitt chilli. Dersom du ikke ønsker curryen sterk, fjern frøene.
- Når løken er myke og gylden, ha i hvitløk, chilli og svartøyebønner.
- Tilsett hermetisk tomat og la det småkoke i 10 minutter.
- Tilsett kokosmelka og gurkemeien. Smak til med salt og pepper. Småkok i 10 minutter.
- Del cherrytomatene i fire båter.
- Ha i gresskarbitene, spe eventuelt ut med vann dersom du ønsker tynnere saus. La det småputre til gresskaret gjennomvarmt, ikke på for høy varme så du ikke koker i stykker gresskaret. Rør inn cherry tomatene.
- Server med ris.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook