Søk
Close this search box.

Rødbetesuppe med rosè- og grønn pepper

Del oppskriften
I denne oppskrifta for rødbetsuppe bruker jeg bakte rødbeter. Dette fordi når du baker rødbetene i skallet sitt får de en mye bedre smak og dybde. Dette kan du med fordel gjøre på forhånd da det tar litt tid. Bake rødbetene er også fult mulig å gjøre en dag eller to før du skal lage suppa. Med forhånd bakte rødbeter går suppa super raskt! Baking av rødbeter er heller ikke noe som krever mer av deg enn at du faktisk putter de hele i ovnen på et stekebrett og baker til de er møre, ca. 1 times tid på 180 grader varmluft, eller til de er møre. Dette gjør for eksempel seg selv mens du jobber på hjemmekontoret!
surdeig_0001_surdeigsdeig

Rødbetesuppe med rosè- og grønn pepper

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 1 kg bakt rødbete

  • 1 stk stor gul løk

  • 2 stk hvitløksfedd

  • ½ ts grønn pepper

  • ½ ts rosépepper

  • ½ ts gule sennepsfrø

  • 2 ss olivenolje

  • Balsamicoedikk

  • Salt

  • ca. 1 liter vann

Fremgangsmåte

  • Rist grønn pepper, rosépepper og sennepsfrø i en varm panne til sennespsfrøa begynner å poppe. Ta av varmen og mal fint i en morter.
  • Skrell og grovhakk løk og hvitløk og stek mykt i oljen.
  • Skrell rødbetene og del de i ca. fire og vend inn i løken og tilsett krydder. Stek i fem minutter, tilsett vann og eddik.
  • Kok opp. Kjør til en jevn og glatt suppe med stavmikser (eller i en blender). Tilsett eventuelt mer vann til ønsket konsistens på suppa.
  • Smak til med salt, eventuelt med edikk og olje om ønskelig.
  • Server med en rømmeklatt.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.