Søk
Close this search box.

Rødbetebrownie

Del oppskriften

Skeptisk til grønnsaker i kake? Det er det bare å slutte med! Dette er genialt. Rødbetene gir brownien en helt særegen og genial smak! Prøv!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Rødbetebrownie

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 200 g bakte og skrelte rødbeter

  • 125 g smør

  • 200 g 85% sjokolade

  • 140 g rørsukker

  • 2 egg

  • 125 g sikta speltmel

  • 80 g grovhakka valnøtter

  • 1/2 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og sjokolade sammen. Avkjøl.
  • Kjør rødbetene i en blender eller med stavmikser til en jevn puré
  • Pisk eggene lett sammen og pisk så inn sukkeret. Det skal ikke være eggedosis, kun lett pisket sammen.
  • Sikt melet inn i eggeblandingen.
  • Vend rødbetepuré, salt, sjokoladeblanding og eggeblandingen sammen og vend tilslutt inn valnøttene.
  • Ha i en smurt form (20x30 cm) og stek i ovn forvarmet til 180 grader i 25 minutter.
  • Avkjøl kaka helt i formen før du tar den ut.

Notater

  • Holder lenge i kjøleskapet, hvis den for leve så lenge…

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.