Labneh er en ferskost laget av yoghurt, opprinnelig fra Midtøsten. Det er vel ingen som vet helt hvor labneh kommer fra spesifikt, men det er laget ferskost av yoghurt i tusenvis av år i hele Levanten. Dette er så lekende lett at det nesten er teit! Ostemassen renner av seg i kjøleskapet over natta – når du våkner har du en vidunderlig silkemyk ferskost.
Les mer om yoghurt under råvarer.
Labneh
Ingredienser
1 liter yoghurt
1/2 ts himalayasalt
Fremgangsmåte
- Hell over i en ren musslin/ osteklede (eller bomullsklut/ håndkle) som ligger i en stor sil over en passende bolle.
- Sett i kjøleskapet over natta. (du trenger ikke dekke den til, med mindre du har noe som lukter veldig sterkt i kjøleskapet ditt, da «smaken kan smitte»)
- Jeg pleier la den avrennes i 12- 15 timer for en silkemyk ost, men dette bestemmer du selv. Jo lengere tid du avrenner osten, jo mer fast blir din labneh. Hvis du for eksempel vil lage kuler av den, bør den stå lengre så den er lettere å forme.
- Ha ferdig avrent ostemasse i en passe stor beholder med lokk, som et lite norgesglass.
- Du kan smake din labneh til med hva som helst, eller ha den naturell - her er det kun fantasien som setter grenser! Jeg elsker å blande inn noen teskjer med gressløkolje, eller for eksempel hvitløk eller urter. Eller, bruk den i tzatziki – magisk!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook