De fleste er nok mest vant med å bruke parmesan og pinjekjerner i grønn pesto. Vi bruker veldig ofte også moden cheddar og alltid valnøtter i steden for pinjekjerner. Grunnen til at jeg foretrekker å bruke valnøtter er fordi jeg synes det gir både bedre smak og konsistens i pestoen. Det er også betraktelig billigere enn pinjekjerner. Cheddar bruker vi ofte fordi det har vi alltid i kjøleskapet. Cheddaren fungerer etter min mening like godt, men det er viktig at den er fast og smuldrer lett.
Grønn pesto med valnøtter
Prepp tid
10
minutterIngredienser
2 potter økologisk basilikum
200 g valnøtter
2 dl olivenolje
100 g parmesan eller moden cheddar
1- 2 ts sitronsaft
maldonsalt
svart pepper
Fremgangsmåte
- Riv parmesanen grovt på rivjern. (Eller smuldre den opp hvis du bruker cheddar.) Ha osten i kjøkkenmaskin eller blender.
- Kjør valnøtter, ost, basilikum og olje i en kjøkkenmaskin/ blender til en grov masse. Jeg foretrekker litt grov pesto, men hvis du foretrekker det kan du selvsagt kjøre den til en jevn puré.
- Smak til med salt, pepper og sitron.
- Perfekt til pasta, kjøtt, fisk, på brødskiva eller noen dæsjer på pizza'n?
- Holder et par uker i kjølskap. Dekker du den med et lag olivenolje holder den mye lengre!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook