Søk
Close this search box.

Hummus

Del oppskriften

Hummus er uvurderlig her i huset. Noen ganger spiser vi rett og slett diverse rå grønnsaker med hummus som dipp til middag. Super enkelt, sunt, næringsrikt og godt! Kikerter er svært rik på protein, kolestrolsenkende, bra for tamfloaren, bidrar til å stabilisere blodsukker og er rik på jern, folat, magnesium, kobber, mangan og fosfor.

Tahini er sesamfrømasse av malte sesamfrø som gir en ekstra dybde og nøtteaktig avrunding i hummusen. Du kan lage hummus uten den, men jeg vil absolutt anbefale å prøve med!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Hummus

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

5

Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 2 bokser økologiske hermetiske kikerter

  • 1 stor gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 rød chili (moderat sterk)

  • 1,5 dl olivenolje

  • 1- 2 ss sitronsaft

  • 1- 2 ss tahini

  • salt

  • kverna svart pepper

  • bladpersille

Fremgangsmåte

  • Skrell løk og hvitløk. Grovhakk løk, hvitløk og chili mens du varmer opp en liten stekepanne. Mykstek løk, hvitløk og chili i litt olje ca. 10 minutter. PS: fjern frøene i chilien hvis du ikke vil ha den særlig sterk.
  • Hell av væsken fra den ene boksen med kikerter. Ha den i tillegg til den andre boksen, med væske i en bolle. Ha i løkblanding og olje og kjør alt til en glatt puré med stavmikser (eventuelt ha alt i en blender).
  • Smak til med tahini, sitronsaft, salt og pepper. Topp med litt ekstra olivenolje og finhakka bladpersille.
  • Perfekt som pålegg, tilbehør eller dipp! Holder et par uker i kjøleskapet i et tett glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.