Hummus er uvurderlig her i huset. Noen ganger spiser vi rett og slett diverse rå grønnsaker med hummus som dipp til middag. Super enkelt, sunt, næringsrikt og godt! Kikerter er svært rik på protein, kolestrolsenkende, bra for tamfloaren, bidrar til å stabilisere blodsukker og er rik på jern, folat, magnesium, kobber, mangan og fosfor.
Tahini er sesamfrømasse av malte sesamfrø som gir en ekstra dybde og nøtteaktig avrunding i hummusen. Du kan lage hummus uten den, men jeg vil absolutt anbefale å prøve med!
Hummus
5
15
minutterIngredienser
2 bokser økologiske hermetiske kikerter
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili (moderat sterk)
1,5 dl olivenolje
1- 2 ss sitronsaft
1- 2 ss tahini
salt
kverna svart pepper
bladpersille
Fremgangsmåte
- Skrell løk og hvitløk. Grovhakk løk, hvitløk og chili mens du varmer opp en liten stekepanne. Mykstek løk, hvitløk og chili i litt olje ca. 10 minutter. PS: fjern frøene i chilien hvis du ikke vil ha den særlig sterk.
- Hell av væsken fra den ene boksen med kikerter. Ha den i tillegg til den andre boksen, med væske i en bolle. Ha i løkblanding og olje og kjør alt til en glatt puré med stavmikser (eventuelt ha alt i en blender).
- Smak til med tahini, sitronsaft, salt og pepper. Topp med litt ekstra olivenolje og finhakka bladpersille.
- Perfekt som pålegg, tilbehør eller dipp! Holder et par uker i kjøleskapet i et tett glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook