Søk
Close this search box.

Grove rislapper

Del oppskriften

Har du resteris etter en middag? Lag grove rislapper til frokost! Eller lunsj, eller ny middag? Du kan lage røra om kvelden og ha den klar til frokosten dagen etter. Server med en rømmeklatt, halvfrosne blåbær og honning, eller noe helt annet? Oppskrifta gir 8 stk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Grove rislapper

3.8 from 4 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

8

stykker
Hviletid

30

minutter

En perfekt måte å bruke resteris!

Ingredienser

  • 150 g kokt ris

  • 4 stk egg

  • 3 dl sammalt speltmel

  • 1 dl sikta speltmel

  • 1 ts natron

  • 1 klype maldonsalt

  • 3 dl melk

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene godt.
  • La røra svelle i minst en halvtime. (Den kan fint stå over natta i kjøleskap.)
  • Varm opp en eller to (hvis du har - da går det fortere) små stekepanner og stek rislappene på medium høy varme i smør eller kokosolje. Når lappene begynner å få bobler på siden som er opp, er de klare for å snus.
  • Server med en rømmeklatt, halvfrosne blåbær og honnig!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.