Søk
Close this search box.

Grilla sei med geiterams

Del oppskriften

Grilla sei med geiterams? Kanskje ikke den vanligste grillretten, men så godt! Lag deg en fin liten foliepose med sei, geiterams og grønnsaker og hiv den på grillen! Nyt ute i vårsola! Raskt, billig og enkelt! Geiterams finnes i de fleste hager og mange har kanskje fått med seg at de vakre signal rosa blomstene er spiselig og kan brukes til blant annet saft og dessert. Men det er ikke bare geiteramsens  blomster som er spiselige, unge skudd kan også erstatte asparges! Noe som er helt perfekt, for her hos oss kommer i hvert fall geiteramsen et par uker før aspargesen.

I denne oppskrifta brukte vi frossen sei blokk (mcs merket og fisket i norsk farvann) som vi delte i passende stykker som er billig du kan selvsagt bruke hel seifileet også.

Denne oppskriften er med utgangspunkt i mengde per person, så er den lettere å tilpasse.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Grilla sei med geiterams

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

15

minutter
Grilling

15

minutter

Ingredienser

  • Ingrediensene er per person
  • 200 g sei (mcs merket og fisket i norsk farvann)

  • 2 stk medium store kokte poteter

  • 6-8 stk geiteramsskudd med blader

  • halv liten purre/ hel vårløk

  • 1 stk gulrot

  • 2 ts olvenolje

  • 1/2 ts sitronsaft

  • maldonsalt

  • svart pepper

Fremgangsmåte

  • Tenn grillen!
  • Vask geiteramsen og tørk den i en salatslynge eller tørk med papir.
  • Vask gulrot og kutt i tynne staver.
  • Kutt purre/ vårløk i tynne strimler. Spar litt av det grønne på vårløk/purre og finhakk til garnityr.
  • Kutt potetene i medium tjukke skiver, ca.1, 5cm.
  • Ha ca. 1 ts olivenolje på et ark aluminiumsfolie (stort nok til å pakke inn alt). Legg potetene på oljen og strø over litt maldonsalt. Legg geiteramsen oppå potetene, litt maldonsalt, fiskestykke (saltet på begge sider), topp med gulerøtter og løk. Strø over litt salt og godt med kvernet svart pepper og resten av olivenolja. Pakk folien rundt fisk og grønnsaker – den trenger ikke være helt tett, mer som en pose. Blir pakka helt tett, blir alt innholdet dampa og det er ikke det vi er ute etter.
  • Grill til fisken er gjennomstekt , ca. 15 minutter – det vil variere hvor varm grillen din er, hvor tjukk fiskestykket er osv. Men du merker det fort når du kjenner på fisken når den er ferdig, fast men lett å flake.
  • Ha over sitronsaft til servering. Pynt med litt løvetannblomst og finhakket løk.

Notater

  • Hver sikker på at det er geitrams du plukker før du spiser den.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.