Lag dine egne röti/ chapati på 1- 2- 3! Dette pannebrødet er super enkelt og kan være tilbehør til både mangt og meget. Du kan lage det fint eller grovt. Bruker vi det til indisk pleier vi å pensle de med litt smør med litt finhakket hvitløk i når det er ferdig stekt. Funker også som tortilla, lompe substitutt, minipizza.. you name it. Kan også lages og fryses ned.
Röti/ chapati (pannebrød)
Hviletid
30
minutterTotal tid
45
minutesIngredienser
270 g sikta eller sammalt fint speltmel
ca 1,6 dl vann
2 ts olivenolje
1/4 ts uraffinert fint salt
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensen og kna deigen sammen i en stor bollle. Deigen din skal blir til en jevn fast deig som ikke skal være klissete.
- Dekk deigen med et rent fuktig og lunt kjøkkenhåndkle og la den hvile i en halvtime.
- Rull deigen i en pølse og del den i 12 like store deler. Kjevle ut, så runde og tynne som mulig.
- Stek i passende stekepanne i noen sekunder på høy varme. Dette går fort, så her må du følge med. Når brødet begynner å boble, snu det.
- Når brødet er ferdig stekt, oppbevar det i et kjøkkenhåndkle til servering så de ikke tørker ut. (Pensle eventuelt brødene med smør iblandet finhakka hvitløk eller ramsløkpuré).
Notater
- Kan fryses!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook