Har du ikke prøvd å grille klippfisk før, må du bare prøve! Grilla klippfisk med asparges og ramsløkpotetmos, thats it, i all sin enkelhet og så innmari godt! Klippfisk er fantastisk og noe vi nordmenn har holdt på men i hundrevis av år, kilder fra 1100- 1200 tallet viser tørrfisken fremgår blant annet i Egil saga! Les mer om klippfisk, tørrfisk og torsk under råvarer.
Asparges bør nytes når de er i sesong, og her i landet betyr det vår/ tidlig sommer. Et par minutter på grillen er alt de trenger for perfeksjon.
Ramsløk i potetmosen gir det lille ekstra og tar potetmosen til nye høyder.
OBS! Klippfisk er saltet for å konservere og må vannes ut før bruk. Vann ut fisken etter anvisning på pakken, dette tar ofte minst et døgn. Det er også mulig å kjøpe ferdig utvannet klippfisk.
Grilla klippfisk med asparges og ramsløkpotetmos
2
35
minutterIngredienser
400 g utvannet klippfisk
500 g poteter
20 g smør
1 dl fløte
8- 10 asparges
2 ss ramsløkpuré
maldonsalt
olivenolje
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og sett de til koking.
- Ha litt ( ½ ts olivenolje) på fiskestykkene og gni det jevnt inn.
- Tenn grillen. Når det er ca. 10 minutter igjen før potetene er ferdig kokt, legg fisken på grillen. Ca. 5 minutter på hver side på medium høy varme – litt avhengig av tykkelsen, men når den begynner å flake seg er den klar!
- Når potetene er møre, sil av vannet og mos de med fløte, smør og tilsett ramsløkpuré. Smak til med salt.
- Knekk enden av aspargesen der den knekker naturlig. (endene kan du putte i en boks eller pose og fryse og bruke til aspargessuppe en annen dag!) Når potetmos og fisk er ferdig, legg aspargesen på grillen, kun et par minutter!
- Server potetmosen i bunn, med fiskestykke over toppet med asparges og noen flak maldonsalt over.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook