Søk
Close this search box.

Lange med potet- og aspargessalat

Del oppskriften

Lange med potet- og aspargessalat. Enkle og rene smaker er det som venter deg i denne retten. Sesongfrisk ruccola, asparges og gressløk gjør det lille ekstra. Kanskje fra egen hage? Lange er kanskje ikke den fisken, i hvert fall vi innlandskrabber, er mest vant med, med det er bare å få øynene opp for lange. En herlig fisk i torskefamilien, en mager fisk rik på protein, D- vitamin, selen magnesium og kalium. Lange kan stekes, bakes, grilles og dampes! Det er bare å begynne å bruke lange! Vi får tak i lange på vår lokale REKO- ring.

PS: Koker du potetene på forhånd, tar denne retten 10 minutter å lage!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Lange med potet- og aspargessalat

3.8 from 4 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

45

minutter

Ingredienser

  • 400 g lange

  • 400 g poteter (kokfaste)

  • 200 g grønn asparges

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ss olivenolje

  • 3 ss hakka gressløk

  • 1 ts solsikkeolje

  • 10 g smør

  • 1 ss solsikkekjerner

  • en stor håndfull ruccola

  • maldonsalt

  • svart pepper

Fremgangsmåte

  • Kok potetene.
  • Rist solsikkekjernene til de er gyldne i en tørr og varm panne. Følg med! De brenner seg fort.
  • Avkjøl og skrell poteter. Kutt poteten i terninger på ca. 2x2 cm.
  • Bland gressløk, sittronsaft og olivenolje med potetene, samt smak til med salt og kverna svart pepper.
  • Knekk av enden en av stilken på aspargesen der den knekker naturlig. Grunnen til at du skal knekke og ikke skjære, er at jo eldre aspargesen blir jo mer trevlete og tørr blir den i bunn av stilken – der den er veldig trevlete klarer du ikke knekke den rett av. Men, der den knekker er den fortsatt sprø og saftig, vi vil ikke ha med den trevlete firbørse tørre delen vi skal spise – derfor knekker vi! OBS! Ikke kast disse endene, hiv de i frysern og bruk til aspargessuppe.
  • Varm opp en stekepanne. Når panna er varm ha i smør og solsikkeolje. Ha salt på begge sider av fisken. Stek fisken, steketiden vil avhenge av hvor tykke fiskefileter du har, men ca. 2 minutter på hver side, til den er gylden på begge sider og begynner å flake seg.
  • Mens fisken steker, kutt aspargesen i skiver.
  • Bland asparges, ruccola og halvparten av solsikkekjernene i potetsalaten. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig, og eventuelt med olje og sitron om ønskelig.
  • Server med fiskestykke oppå en rikelig mengde salat og strø over den siste resten med solsikkekjerner.

Notater

  • Koker du potetene på forhånd, tar denne retten kanskje 15 minutter å lage!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.