Lange med potet- og aspargessalat. Enkle og rene smaker er det som venter deg i denne retten. Sesongfrisk ruccola, asparges og gressløk gjør det lille ekstra. Kanskje fra egen hage? Lange er kanskje ikke den fisken, i hvert fall vi innlandskrabber, er mest vant med, med det er bare å få øynene opp for lange. En herlig fisk i torskefamilien, en mager fisk rik på protein, D- vitamin, selen magnesium og kalium. Lange kan stekes, bakes, grilles og dampes! Det er bare å begynne å bruke lange! Vi får tak i lange på vår lokale REKO- ring.
PS: Koker du potetene på forhånd, tar denne retten 10 minutter å lage!
Lange med potet- og aspargessalat
2
45
minutterIngredienser
400 g lange
400 g poteter (kokfaste)
200 g grønn asparges
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
3 ss hakka gressløk
1 ts solsikkeolje
10 g smør
1 ss solsikkekjerner
en stor håndfull ruccola
maldonsalt
svart pepper
Fremgangsmåte
- Kok potetene.
- Rist solsikkekjernene til de er gyldne i en tørr og varm panne. Følg med! De brenner seg fort.
- Avkjøl og skrell poteter. Kutt poteten i terninger på ca. 2x2 cm.
- Bland gressløk, sittronsaft og olivenolje med potetene, samt smak til med salt og kverna svart pepper.
- Knekk av enden en av stilken på aspargesen der den knekker naturlig. Grunnen til at du skal knekke og ikke skjære, er at jo eldre aspargesen blir jo mer trevlete og tørr blir den i bunn av stilken – der den er veldig trevlete klarer du ikke knekke den rett av. Men, der den knekker er den fortsatt sprø og saftig, vi vil ikke ha med den trevlete firbørse tørre delen vi skal spise – derfor knekker vi! OBS! Ikke kast disse endene, hiv de i frysern og bruk til aspargessuppe.
- Varm opp en stekepanne. Når panna er varm ha i smør og solsikkeolje. Ha salt på begge sider av fisken. Stek fisken, steketiden vil avhenge av hvor tykke fiskefileter du har, men ca. 2 minutter på hver side, til den er gylden på begge sider og begynner å flake seg.
- Mens fisken steker, kutt aspargesen i skiver.
- Bland asparges, ruccola og halvparten av solsikkekjernene i potetsalaten. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig, og eventuelt med olje og sitron om ønskelig.
- Server med fiskestykke oppå en rikelig mengde salat og strø over den siste resten med solsikkekjerner.
Notater
- Koker du potetene på forhånd, tar denne retten kanskje 15 minutter å lage!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook