Søk
Close this search box.

Rabarbragin med rabarbrasirup

Del oppskriften

Neste gang du skreller rabarbra, ikke kast skallet! Bruk rabarbraskall til å lage rabarbragin med  rabarbrasirup! Intet svinn og plutselig har du ingrediensene til en deilig forfriskende sommerdrink!

Vi er veldig glade i gin, og i rabarbragin – men som med så mye annet, er som regel den rabarbraginen man får kjøpt veldig søt. Det synes jeg er unødvendig og liker derfor best å lage den selv! I tillegg bruker vi skallet til å lage en digg rabarbrasirup. Verken vår rabarbrasirup eller rabarbragin er tilsatt sukker, sirupen søtes kun med eplejuice!

PS: Prøv rabarbrasirupen over vaniljeis!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Rabarbragin med rabarbrasirup

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • Rabarbrasirup
  • 200 g rabarbraskall

  • 1/2 l eplejuice

  • 1 l vann

  • Rabarbragin
  • 150- 200 g rabarbraskall

  • 1/2 l gin

Fremgangsmåte

  • Rabarabrasirup: Jeg pleier å bruke rabarbra skrell og avkutta ender fra andre ting jeg har lagd med rabarbra for å unngå svinn! Men du kan selvfølgelig bare bruke 200g rabarbra stilker.
  • Ha en halv liter vann og eplejuicen med rabarbra i en kjele. Kok inn til nesten all væsken er bort, en drøy time. Tilsett en halv liter vann til, kok opp. Sil så av rabarbraen.
  • Kok væsken videre til det er redusert til en sirup. En times tid til på ikke for høy varme (så det ikke svir seg). Hvis den blir for tjukk, spe ut om ønskelig med vann. Sil eventuelt en gang til dersom det er nødvendig.
  • Oppbevar i kjøleskap på glass. Bruk for eksempel på is eller i en drink?
  • Rabarbragin: Du bør velge en gin som er litt nøytral i smaken i utgangspunktet, slik at det ikke er for mye som konkurerer med rabarbraen. Vi har brukt økologisk Greenfield gin fra Frankrike.
  • Ha rabarbra og gin på en flaske. Sett i kjøleskapet i minst to uker. Rist på flasken med jevne mellomrom. (ca. en gang om dagen- ingen krise om du glemmer det en dag).
  • Lag en forfriskende sommerdrink med en del rabarbragin, 2 deler tonic og 1 ts rabarbrasirup. Vi anbefaler Fever Tree mediterranian tonic, og noen rabarbra skrell til syrlighet og pynt.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.