Pizza Marghertia er en klassiker. Rene og ukompliserte smaker. Så enkelt men så godt. En av mine absolutte favoritter!
Oppskrift på pizzabunn finner du her:
PS. Det er selvsagt mulig å bruke annen pizzabunn, reste tortillalefser eller lomper som pizzabunn også.
-Tilhørende oppskrifter -
Surdeigspizzabunn
1 oktober 2020
Pizza Margherita
Porsjoner
1
Steketid
8-10
minutterPrepp tid
5
minutterIngredienser
- Pizza Margherita
1 stk pizzabunn (se egen oppskrift)
2 ss tomatsaus
1 stk mozarella
fersk basilikum
- Tomatsaus
4 dl hermetisk tomat
1 stk løk
2 stk hvitløk
1 dl fersk hakket basilukum
1 ss olivenolje
1 dl vann
maldonsalt
Fremgangsmåte
- Tomatsaus
- Skrell og kutt opp løk og hvitløk.
- Varm opp en liten kjele. Når kjelen er varm, ha i olivenoljen. Mykstekt løk og hvitløk. Ha i tomat. Skyll boksen med vannet, for å få med all tomaten. Ha i en klype salt. Småkok under lokk i en time.
- Ha i basilikum og kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og peper. Dette er nok saus til flere porsjoner, du kan fryse ned sausen eller oppbevare den i tett glass i kjøleskapet.
- Pizza Margherita
- Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Riv opp mozarella og fordel utover pizzaen. Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.
- Server med rikelig ferske blader av basilukum
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook