Søk
Close this search box.

Pizza Margherita

Del oppskriften

Pizza Marghertia er en klassiker. Rene og ukompliserte smaker. Så enkelt men så godt. En av mine absolutte favoritter!

Oppskrift på pizzabunn finner du her:

 

PS. Det er selvsagt mulig å bruke annen pizzabunn, reste tortillalefser eller lomper som pizzabunn også.

surdeig_0001_surdeigsdeig

-Tilhørende oppskrifter -

Pizza Margherita

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

1

Steketid

8-10

minutter
Prepp tid

5

minutter

Ingredienser

  • Pizza Margherita
  • 1 stk pizzabunn (se egen oppskrift)

  • 2 ss tomatsaus

  • 1 stk mozarella

  • fersk basilikum

  • Tomatsaus
  • 4 dl hermetisk tomat

  • 1 stk løk

  • 2 stk hvitløk

  • 1 dl fersk hakket basilukum

  • 1 ss olivenolje

  • 1 dl vann

  • maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Tomatsaus
  • Skrell og kutt opp løk og hvitløk.
  • Varm opp en liten kjele. Når kjelen er varm, ha i olivenoljen. Mykstekt løk og hvitløk. Ha i tomat. Skyll boksen med vannet, for å få med all tomaten. Ha i en klype salt. Småkok under lokk i en time.
  • Ha i basilikum og kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og peper. Dette er nok saus til flere porsjoner, du kan fryse ned sausen eller oppbevare den i tett glass i kjøleskapet.
  • Pizza Margherita
  • Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Riv opp mozarella og fordel utover pizzaen. Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.
  • Server med rikelig ferske blader av basilukum

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.