Pizza med potet og rosmarin er helt genialt! Her i huset er vi veldig glade i poteter, så vi måtte jo teste ut konseptet med potet på pizza? Vår konklusjon er at potet, parmesan og rosmarin er en ypperlig kombinasjon og gjør seg særdeles godt på pizza. Blant annet en fin måte å bruke ekstra kokte poteter på! Rømmesausen vi bruker er vår faste “go to” hvite saus til pizza. Den er utrolig god og kan brukes til de fleste pizza toppinger. Den fungere for øvrig også perfekt som dipp!
-Tilhørende oppskrifter -
Surdeigspizzabunn
1 oktober 2020
Pizza med potet og rosmarin
Porsjoner
1
Steketid
8-10
minutterPrepp tid
5
minutterIngredienser
- Pizza med potet og rosmarin
1 stk pizzabunn
2 ss rømmesaus
2 medium store kokte poteter
50 g parmesan
et par kvister fersk rosmarin
svart pepper
maldonsalt
- Rømmesaus
250 g rømme
1 stk hvitløksfedd
1 ts chiliolje
salt
Fremgangsmåte
- Rømmesaus
- Finhakk hvitløken, bland inn i rømmen, med hvitløk og smak til med salt. Sausen holder til 4- 5 pizza. Den holder lenge i kjøleskapet og kan også brukes som dipp.
- Pizza med potet og rosmarin
- Kutt potetene i skiver på et par millimeter tykkelse. Riv parmesanen fint på rivjern. Plukk bladene av rosmarinkvisten.
- Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Ha på potetskiver, litt maldonsalt og kverna svart pepper. Strø over parmesanen og topp med rosmarinblader.
- Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook