Det er squashsesong og pizza med squash og spekeskinke er helt fantastisk! Grilla squash er en av våre favoritt grønnsaker å ha på pizza. Når du bruker squash på pizza, bør du alltid steke eller grille den på forhånd – dette er fordi squash inneholder mye vann og hvis du ikke fjerner en del av dette vil du få en våt og soggy pizza.
Rømmesausen vi bruker er vår faste “go to” hvite saus til pizza. Den er utrolig god og kan brukes til de fleste pizza toppinger. Den fungere for øvrig også perfekt som dipp!
-Tilhørende oppskrifter -
Surdeigspizzabunn
1 oktober 2020
Pizza med squash og spekeskinke
Porsjoner
1
Steketid
5-10
minutterPrepp tid
10
minutterIngredienser
- Pizza med squash og spekeskinke
1 pizzabunn
2 ss rømmesaus
3-4 skiver spekeskinke
4 skiver squash
5 stk cherry tomat
1/4 gulost
- Rømmesaus
250 g rømme
1 stk hvitløksfedd
1 ts chiliolje
salt
Fremgangsmåte
- Rømmesaus
- Finhakk hvitløken, bland inn i rømmen, med hvitløk og smak til med salt. Sausen holder til 4- 5 pizza. Den holder lenge i kjøleskapet og kan også brukes som dipp.
- Pizza med squash og spekeskinke
- Grill eller stek squashskivene. Skivene bør være i hvert fall en centimeter tjukk. Grunnen til at du skal steke squashen på forhånd er for å få ut litt væske, så pizzaen ikke blir våt og soggy.
- Kutt cherry tomatene i fire. Kutt løken i tynne strimler. Riv ost.
- Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Ha på squash, tomat og løk. Strø over ønsket mengde ost og topp med spekeskinken.
- Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.
Notater
- Rømmesausen kan fint lages på forhånd og blir egentlig bare bedre og bedere.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook