Pizza med kapers, artisjokk og ansjos er en annerledes pizza en trolig hva de fleste pleier å lage, men kombinasjonen er veldig god! Salt fra ansjosen og kapersen komplimenterer syrligheten i artisjokken, perfekt med tomatsausen og smelta ost.
Oppskrift på pizzabunn finner du her:
-Tilhørende oppskrifter -
Surdeigspizzabunn
1 oktober 2020
Pizza med kapers, artisjokk og ansjos
Porsjoner
1
Steketid
5-10
minutterPrepp tid
5
minutterIngredienser
- Tomatsaus
4 dl hermetisk tomat
1 løk
2 hvitløksfedd
1 dl fersk hakket basilukum
1 ss olivenolje
1 dl vann
maldonsalt
- Pizza med kapers, artisjokk og ansjos
1 pizzabunn (se egen oppskrift)
2 ss tomatsaus
1 ss kapers
3 stk artisjokkhjerter
4 ansjos
1/4 rødløk
revet gulost
Fremgangsmåte
- Tomatsaus
- Skrell og kutt opp løk og hvitløk.
- Varm opp en liten kjele. Når kjelen er varm, ha i olivenoljen. Mykstekt løk og hvitløk. Ha i tomat. Skyll boksen med vannet, for å få med all tomaten. Ha i en klype salt. Småkok under lokk i en time.
- Ha i basilikum og kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper. Dette er nok saus til flere porsjoner, du kan fryse ned sausen eller oppbevare den i tett glass i kjøleskapet.
- Pizza
- Strimle løken i tynne skiver. Grovhakk artisjokk. Del ansjosen i mindre biter.
- Smør sausen forsiktig ut over pizzabunnen. Strø over løk, ansjos, kapers, artisjokk og topp med ønsket mengde ost.
- Stek på pizzastein i ca. 5- 8 minutter i forvarmet ovn under grillelement på 230 grader. Følg med, steke tiden vil komme an på ovnen din.
Notater
- Oppskrift på pizzabunn finner du her.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook