Stekt sei med svartkål og ovnsbakte poteter er en rask, enkel og smakfull rett. Nå bugner det av blandt annet svartkål i hagen vår. Denne kålen er liknende grønnkålen og brukes på samme måte. Den gjør seg svært godt smørsurra med litt løk og hvitløk og er et godt tilbehør til fisk!
Svartkål er som all kål, super sunn! Svartkål er kalorifattig, rik på vitamin A, B6, C, E og K, kostfiber, folat, samt kalsium og kalium. Svartkål kan fortsatt høstes etter frosten kommer og du kan hente inn fra hagen etter behov frem mot jul dersom du har svartkål i hagen din.
Småblomstret tagetes gir i denne retten, ikke bare fin farge men også et tilskudd av floral og citrus! Har du ikke tagetes kan du bruke noen dråper sitronsaft.
Stekt sei med svartkål og ovnsbakte poteter
2
40
minutterIngredienser
400 g seifilet
400 g poteter
150 g svartkål
1 stor gul løk
1 stort hvitløksfedd
30 g smør
2 ss olivenolje
1 ts eplecidereddik (eller hvitvineddik)
maldonsalt
svart pepper
småblomstret tagetes
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 210 grader varmluft. Vask poteten godt. Del de i like store båter. Ha en spiseskje olivenolje i en bolle og vend potetbåtene i oljen. Strø over med maldonsalt og spre potetene uteover en langpanne. Stek i 25- 30 minutter eller til potetene er gyldne og sprø utenpå.
- Mens potetene er i oven: Vask kålen, Snitt kålen på tvers og i strimler.
- Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i strimler og finhakk hvitløk.
- Varm opp en panne med litt høye kanter. Ha i en spiseskje olivenolje når panna er varm. Ha i løken og la den steke i 3-5 minutter til den er gylden og myk. Ha i kål og hvitløk. Når kålen er kollapset og myk, ha i ca. 20 g smør og eddik. Smak til med salt og kverna pepper.
- Tørk fiskestykkene og salt begge sider. Varm opp en panne. Når panna er varm, ha i ca. 10 g smør. Når smøret er smelta ha i fisken. Stek et par minutter på hver side. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på fiskefileetene, men når fisken er fast å ta på og begynner å vise tegn til å flake seg, er den ferdig.
- Server seifileeten med smørsurra kål og løk, poteter og gjerne med småblomstret tagetes om du har, som gir et passende tilskudd av floral og citrus smak. (Hvis du ikke har tagetes, ha noen dråper sitron over fisken) Husk å ha smøret du stekte fisken i over fisken!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook