Vi har for tiden mengder med både squash og tomat! Med andre ord, en god anlednig til å lage squash- og tomatsuppe! En fyldig suppe, rik på smak og både enkel og rask og lage.
Kan fint fryses så du har klar suppe til en hektisk dag. Suppa gir fire porsjoner, vi er bare to så da har vi lunsjen klar til dagen etter i samme slengen! Den smaker nesten bedre dagen etter. Suppa er både vegetarisk og vegansk.
Squash- og tomatsuppe
Porsjoner
4
Prepp tid
20
minutterIngredienser
800 g hernetisk tomat
800 g squash
2 stk gul løk
3 stk hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 ss urteolje
1 ts hvitvinseddik
1 stk chili
1/2 ts cuminfrø
vann
maldonsalt
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor kjele. Grovhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene om du ikke vil ha suppe sterk). Ha solsikkeolje i kjelen. Når olja er varm, ha i cuminfrø, løk, hvitløk og chili og stek til det er gyldent på medium varme. (ca. 5 minutter)
- TIlsett så tomat. Skyll boksene med 2-3 desiliter vann, så intet går til spille! Kok opp mens du grovhakker squash. Tilsett squash og kok under lokk til squashen er myk.
- Kjør suppa glatt og jevn med stavmikser (eventuelt i blender). Spe ut med 3-5 desiliter vann, avhengig av hvor tjukk du ønsker suppa.
- Varm suppa opp igjen. TIlsett hvitvinseddik og urteolje (gressløkolje, rosmarin/hvitløk el.) Smak til med salt.
Notater
- Hvis du som oss på sensommeren befinner deg i en situasjon med enorme mengder egendyrka squash - kan du fryse ned en del squash som vil være perfekt til denne suppa! Squash taper seg i form og konsistens ved frysing, men funker ypperlig til suppe selvom den har vært fryst.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook