Det er utvilsomt blitt høst, og høst for meg er en tid for varmende og tilfredsstillende gryter. Da er indisk mat perfekt og aloo gobi er en favoritt her i huset! Det indiske kjøkkenet er også perfekt utgangspunkt for plantebaserte retter, det er et hav av magiske både vegetar og veganske retter! Indisk mat kan kanskje mange tenke at et veldig komplisert og tidkrevende, men det meste er i grunn lekende lett og raskt å lage. Så lenge du har noen grunn- krydder i hus, kommer du veldig langt.
Aloo betyr potet og gobi betyr blomkål på indisk.
Server for eksempel med rôti, oppskrift finner du her:
-Tilhørende oppskrifter -
Gule pannebrød
Röti/ chapati (pannebrød)
Aloo gobi
4
30
minutterIngredienser
800 g poteter
1 medium stor blomkål
2 medium store gule løk
1 chili
2 ss solsikkolje
1 ts brune sennepsfrø
1 ts korianderfrø
1 ts cuminfrø
1/2 ts malt gurkemeie
2 dl hermetisk tomat
2-3 dl vann
2 stilker vårløk
himalayasalt
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor kjele. Mens kjelen blir varm, skrell og del løken i to, finsnitt løken i relativt tynne skiver. Når kjelen er varm, ha i olje. Knus korianderfrø og kuminfrø i en morter, til det er halvfint. Når oljen er varm ha i løken, koriander- og kuminfrø og stek den gylden i 5- 10 minutter på medium varme.
- Mens løken steker, skrell potetene og kutt de i terninger på ca. 4x4 cm. Legg potetene midlertidig i vann så de ikke blir misfarget. Finhakk chili – fjern frøene om du ikke ønsker det sterkt.
- Ha sennepsfrøene i løkblandingen. Når sennepsfrøende begynner å poppe, tilsett chili, poteter, tomat, gurkemeie, 1 teskje himalayasalt og halve mengden vann. Spe heller ut med vann etter hvert om behov. La det småkoke under lokk i 10 minutter.
- Kutt blomkålen i medium store buketter, liknende størrelse som potetene. Den groveste delen av stammen til blomkålen kan du putte i fryseren og bruke til for eksempel blomkålsuppe en annen dag!
- Etter potetene har kokt i 10 – 15 minutter, og er ca. halvferdige vend inn blomkål og kok under lokk til blomkålene er mør, ca. 5 minutter- men avhengig av størrelsen, pass på å ikke overkok blomkålen! Smak til med salt.
- Finhakk vårløken og strø over til servering.
- Server med nanbrød eller rôti, litt naturell youghurt og ris.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook