Da vi begynte å lage gule pannebrød, sa husbonden; Hadde jeg visst om detta brødet som student, hadde jeg ikke spist noe anna! Billig, enkelt og godt. Nå har han blitt pannebrød mester!
Pannebrød er jo egentlig ikke noe vi i norsk mattradisjon er vant med. Men det er utrolig enkelt og smakfult, og anbefales å gjøre seg kjent og kjær med på det aller sterkeste.
Dette brødet er helt lavterskel, lett og raskt å lage og veldig godt, perfekt til indisk mat som et alternativ til naanbrød eller liknende.
Brødet kan fryses. Det kan også stille som «stunt dobble» for brødskiva, dagen etter med for eksempel noen skiver ost.
Gule pannebrød
6
1
time20
minutterIngredienser
500 g sikta speltmel
2 ts uraffinert fint salt
3 ss olivenolje
1 ss svarte sesamfrø*
1/2 ts malt gurkemeie
3/4 ss tørrgjær
3 dl lunka vann
Fremgangsmåte
- Ha alt det tørre og olja i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett litt og litt vann, elt i ca. 5 minutter, til deigen er jevn og glatt.
- Hev lunt i en time.
- Del deigen opp i seks like deler på en melet flate. Kjelve eller strekk ut til de er ca. 1 cm tykke.
- Stekes i en tørr panne på medium varme et par minutter på hver side. Følg med, de brenner seg fort.
- Oppbevar i rene kjøkkenhåndklær til servering, så de holder seg lune og ikke tørker ut.
- Server til indisk mat, gjerne penslet med hvitløkssmør.
Notater
- * kan erstattes med lyse sesamfrø
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook