Blomkålpickles, eller sterk sylta blomkål – i mangel på et godt tilsvarende norsk ord, kan i grunn brukes til alt. Spicy blomkålpickles er klart inspirert av indisk kjøkken med gurkemeie og sennepsfrø. I indisk mat er det veldig vanlig at det er et sylta element til de fleste retter. Pickles bryter og balanserer kraftig smaker med sin syrlighet og salthet og er derfor perfekt til rike curry’r.
Min blomkålpickles er også sterk, og gir et ekstra piff om ønskelig. Sødmen i både blomkål og gulrot bør balansere chilien, men dette regulerer du også ved typen chili du bruker og om du fjerner eller beholder frøene.
Pickles holder seg i en evighet i sterile glass oppbevart kjølig.
Spicy blomkålpickles
20
minutterIngredienser
400 g blomkål
3 gulrøtter
4 chili
1 ss gule sennepsfrø
1 ss rørsukker
1 ts malt gurkemeie
1,5 dl solsikkeolje
2 dl hvitvinsedikk
2,5 ts himalayasalt
Fremgangsmåte
- Kutt blomkålen i små buketter 2-3 cm i diameter. (Spar stammen, hiv den i frysen og bruk til blomkålsuppe en anna dag!)
- Vask gulerøttene. Jeg pleier ikke skrelle de hvis skallet er fint og tynt. Er det gamle og grove kan du skrelle, det er egentlig en smakssak. Kutt gulrota i ca. ½ cm. tykke skiver. Kutt chilien i skiver i ønsket størrelse, dersom du ikke ønsker den sterk, fjern frø.
- Varm opp en panne med høye kanter. Når panna er varm, ha i olje. Når olja er varm ha i sennepsfrøa. Når de begynner å poppe, tilsett forsiktig blomkål og gulrot. La grønnsakene putre i 5 minutter før du har i chili, gurkemeie, sukker, salt og hvitvinseddik. Rør godt og pass på at alle grønnsakene har fått krydderolje blandinga på seg. La det putre på lav varme i 5 minutter til.
- Det er meninga at det skal være krønsj i grønnsakene...
- Ha alt på et sterilt Norgesglass og lukk lokket mens det er varmt. Avkjøl på kjøkkenbenken og la den stå på kjøkkenbenken i et par dager. Åpne opp lokket et par ganger om dagen for å slippe ut eventuelt trykk.
- Oppbevar i kjøleskap og server ved siden av all indisk mat du lager! Holder i månedsvis.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook