Søk
Close this search box.

Linsesuppe

Del oppskriften

Linsesuppe er en rask, enkel, næringsrik og billig middag! Linsesuppa kan gjøres vegetarisk og vegansk ved behov hvis du bytter ut hønsekraft med grønnsakskraft. Den kan lages dagen før og er nesten bedre dagen etter. Lag for eksempel linsesuppe på kvelden og ta med til lunsj dagen etter. Suppa kan også fryses.

Linser er veldig sunt og næringsrikt, med høyt protein innhold, lite fett og fiberrikt. Linser er rik på folat, jern, kalsium, forfor, sink og magnesium. Linser er også en god kilde til antioksidanter.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Linsesuppe

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

25

minutter

Ingredienser

  • 2 dl røde linser

  • 1 stor gul løk

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 chili

  • 1 ts cuminfrø

  • 1 ts brune sennepsfrø

  • 6 dl hønsekraft (eller grønnsakskraft)

  • 4-5 dl vann

  • 1 ts hvitvinseddik

  • 1 ss smør eller olivenolje eller kokosolje

  • 1 dl hermetisk tomat

  • uraffinert salt

Fremgangsmåte

  • Skyll linsene til vannet er klart.
  • Varm opp en stor kjele. Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Når kjelen er varm, ha i oljen. Når oljen er varm, ha i cuminfrø og sennepsfrø, når de popper, tilsett løk og hvitløk. Grovhakk chili og ha i løkblandingen. La det steke på medium varme til løken er gylden.
  • Tilsett linser, tomat, kraft, eddik og halvparten av vannet. Kok til linsene er møre. Spe på med mer vann om nødvendig/ ønskelig. Kjør alt glatt med stavmikser (eller i en blender) og smak til med salt.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.